Funksjon under brann

Liten røykutvikling er også en viktig brannegenskap.

Kabler som også må fungere under brann har en egen brann­klassifisering. Felles for disse er at de har spesielle konstruksjoner, som ikke ødelegges på samme måte som ved vanlige kabler under en brann. Funksjonssikre kabler omfatter kabler både til kraftforsyning og signaloverføring. I tillegg er disse kablene røyksvake og brannhemmende. Det vil si at de er selvslukkende, avgir lite røyk ved brann, samt små mengder irriterende eller korrosive gasser.

Nexans kabler for dette anvendelsesområde er merket med ALSECURE® PLUS og ALSECURE® PREMIUM.

Funksjonssikre kabler anbefales for bruk i installasjoner der det er krav om funksjon selv under brann. Ved å anvende ALSECURE® kabler i viktige alarm-, styre-, signal- og energiforsyningssystemer, garanteres det at disse kablene ikke mister sin funksjon selv om brannen når selve kabelen.

Ingen gasser, små mengder røyk
Foruten at brannsikre kabler fungerer under og etter en brann, er Nexans brannsikre kabler alltid halogenfrie. De avgir derfor ingen korrosive gasser og bare små mengder røyk ved en brann. 

Forlegging og installasjon
Eksempel på systemer som må fungere selv under brann er signal­ og sikkerhetssystemer som skal guide mennesker ut fra en bygning. Andre eksempler er røyk- gassvifter og heiser. Krav om funksjon under brann gjelder også brannalarmskabler som passerer rom som ikke har  detektorovervåkning. 


 

ALSECURE®

Halogenfrie kabler med spesielt gode brannegenskaper.

Les mer her

Kontakt oss

Tema som du ønsker mer informasjon om:

Påkrevde felter*

Vennligst sjekk det du har lagt inn for feil

E-postadresse må inneholde @ tegnet

Personlig databeskytter

Det er din rett å nekte behandling og analyse av dine personlige data, og deres bruk til markedsføringsformål

Tusen takk!

Takk for at du kontaktet oss, vi tar kontakt med deg snarlig.

Feil

En feil har skjedd. Vennligst prøve igjen.

Lukk