Tak

Fjern snø fra taket ved hjelp av varmekabler.

Tradisjonelt har privatboliger i Norge skrånende tak, og det har hovedsakelig vært nærings- og industribygg som har hatt flate tak. Flate, eller nesten flate, tak har imidlertid blitt mer og mer vanlig også på privatboliger og hytter.

Selv om disse dimensjoneres for snølast kan det være både komfortabelt og hensiktsmessig å fjerne snøen ved hjelp av varmekabler. Dette er spesielt relevant i tak som er tekket med folie, og som ikke er beregnet for at snø måkes bort (grunnet fare for skade på folien).

Nexans tilbyr flere produkter som passer godt for snøsmeltingsanlegg på tak

TKXP / TXLP METERVARE
Metervare (også kalt trommelvare eller én-leder) egner seg godt for snøsmelting på flate tak. Ettersom kabelen bør forlegges slik at ”enden” på kabelen kommer tilbake til startpunktet for installasjonen, kreves en viss planlegging. Varmekabelanlegg som bruker metervare bør beregnes av en person med erfaring med slike anlegg.

DEFROST PIPE SELVREGULERENDE VARMEKABEL
DEFROST PIPE er en familie med selvregulerende varmekabler. En stor fordel med selvregulerende varmekabler er at de aldri vil overopphetes, samtidig som de avgir høyere effekt når det trengs, altså når de er dekket av snø. Varianten som heter DEFROST PIPE 20 yter 20W/m ved 10 grader Celsius, og vil passe godt til denne type anlegg. Anbefalt avstand mellom kabelstrengene er ca 10 cm. Ved større avstander kan man risikere at varmeavgivelsen til kabelen avtar før snøen mellom strengene har smeltet. Ved bruk av selvregulerende varmekabler må tilførselskursen (strømforsyningen) dimensjoneres med hensyn til startstrømmen som kan oppstå i slike varmekabler. Slike anlegg bør beregnes av en person med erfaring med slike anlegg.

TKXP / TXLP VARMEKABELELEMENTER
TKXP og TXLP varmekabelelementer (17W/m) passer godt til denne type anlegg. Brukt sammen med leggebånd som gir en avstand mellom kabelstrengene på 10 cm, får man en kvadratmetereffekt på 170W.

Online katalog (bladbar)
Varmehåndboka

Varmehåndboka gir deg en komplett oversikt over våre løsninger for varmekabler innen- og utendørs.

Åpne Varmehåndboka

Kontakt oss

Tema som du ønsker mer informasjon om:

Påkrevde felter*

Vennligst sjekk det du har lagt inn for feil

E-postadresse må inneholde @ tegnet

Personlig databeskytter

Det er din rett å nekte behandling og analyse av dine personlige data, og deres bruk til markedsføringsformål

Tusen takk!

Takk for at du kontaktet oss, vi tar kontakt med deg snarlig.

Feil

En feil har skjedd. Vennligst prøve igjen.

Lukk