Lavtbyggende løsninger

Enkle å installere, og egner seg godt både for nybygg og rehabilitering.

Nexans har egne lavtbyggende varmekabelprodukter. Noen av disse kan monteres direkte mot brennbart underlag, som for eksempel gulvsponplater, og støpes inn i et tynt lag med selvutjevnende masse eller direkte i fliselim. Andre kan monteres direkte under parkett eller laminat uten bruk av støpemasse. Disse produktene er svært enkle å installere, og egner seg godt både for nybygg og rehabilitering.

Særlig av hensyn til begrensninger i forhold til parkett, vil installert effekt i slike gulv være noe lavere enn i støpte gulv. Lavere effekt i tregulv har imidlertid ingen negativ innvirkning på komfortfølelsen. De fleste har opplevd at keramiske fliser føles kalde selv om temperaturen er mer enn høy nok i rommet. Dette er fordi flisene har høy varmeledningsevne og transporterer varmen effektivt bort fra føttene dine.

Trematerialer har en varmeledningsevne som er lavere enn keramiske fliser, og gulvoverflaten vil derfor føles varm ved langt lavere effekter. Siden det nesten ikke er varmemagasinering i slike gulv (slik det vil være i støpte gulv), vil temperaturregulering også være rask og effektiv, selv om installert effekt er lav.

Styring
Lavtbyggende gulv er ideelle for termostatstyring med nattsenking/tidsstyring. Det anbefales bruk av gulvføler i våtrom.

Rehabilitering
Ved rehabilitering, er det som oftest tilgjengelig byggehøyde som er den begrensende faktor. Det er ikke ønskelig å måtte gjøre fordyrende og tidkrevende inngrep som heving av terskler, tilpasning av dører og lignende.

Et gulv med ettermontert gulvvarme er som oftest svært raskt og enkelt å regulere i og med at varmekablene ligger høyt opp i gulvkonstruksjonen. Dette er ekstra positivt med hensyn til lavest mulig energiforbruk.

Varmekabel eller matteløsning
Rehabilitering kan utføres enten med vanlig, frilagt varmekabeltype som TQXP/TXLP eller med tynnere matteløsninger som MILLIMAT®. En annen løsning er MILLICABLE™ og MILLICLICK™, som er beregnet for parkett- og laminatgulv. Dette systemet bygger 8 mm og det er ikke behov for støpemasse.

Dersom tilgjengelig byggehøyde tillater det, finnes det også tradisjonelle varmekabler som er velegnet for rehabilitering.

MILLIMAT® - den tynneste løsningen for rehabilitering

MILLIMAT® varmekabelmatte er ideell for rehabilitering pga. sin lave byggehøyde og kan brukes i alle romtyper. Den er konstruert for innstøping, som gir en komfortabel, sikker og økonomisk oppvarming. MILLIMAT® har et neglisjerbart magnetfelt og er kun 4,5 mm tykk. Den kan enkelt tilpasses rommets form, og kan installeres direkte i flislim eller støpes inn i en selvavrettende masse. Underlaget kan påvirke minimum byggehøyde.

MILLIMAT/100 er beregnet for oppholdsrom som kjøkken, gang, stue etc. og kan installeres på alle typer underlag (også brennbart).

MILLIMAT/150 er beregnet for baderom, WC eller andre rom med høyere effektbehov, og skal monteres på ubrennbart underlag.

MILLIMAT/150 er den tynneste løsningen for våtromsgulv. Overdekket med flis og flislim, med minimum påstøp på 5 mm, vil total byggehøyde vil kunne være mindre enn én cm. Det må alltid være fall mot sluk i våtrom, slik at deler av gulvet vil være tykkere. I gulv med mulighet for svikt er det vanlig å støpe minimum 2 cm (total tykkelse) for å sikre styrke og unngå at gulvet sprekker opp. Følg leverandøren av støpemasse sine anbefalinger og brukerveiledning.


 

MILLICABLE™/MILLICLICK™

MILLICABLE™ er en lavtbyggende toleder varmekabel, som sammen med MILLICLICK™ plater danner et eget gulvvarmesystem. Systemet er en enkel og effektiv måte å installere gulvvarme på, uten behov for støpemasse.

MILLICLICK™ er trinnlydsplater med utfreste spor tilpasset MILLICABLE™ varmekabel. Platene er belagt med aluminiumsfolie, som sørger for jevn varmefordeling. Platene har prefabrikkerte spor med senteravstand på 10 cm. I kombinasjon med MILLICABLE™ gir dette en flateeffekt på 60 W/m², noe som er i tråd med de aller fleste parkett- og laminatleverandørers retningslinjer.

Systemet har flere fordeler da både trinnlydsdemping, isolasjon og gulvvarme oppnås i ett og samme produkt med en tykkelse på kun 8 mm. MILLICLICK™ skal kun benyttes sammen med MILLICABLE™ varmekabel. Temperaturregulering skjer raskt og presist ved hjelp av en elektronisk programmerbar termostat. Uansett valg at termostattype skal den ha en temperaturbegrensningsfunksjon som sikrer at temperaturen ikke overstiger det parkettleverandøren godkjenner, normalt 27°C.

Ved bruk av MILLICABLE™/MILLICLICK™ fra Nexans er effekttilpasning i forhold til installasjon direkte mot brennbart material allerede bygget inn i produktet fra fabrikk.

 

TQXP/2R 10W/m

TQXP/2R 10W/m passer i rom der gulvet kan heves maksimum 30 mm over eksisterende gulv, og hvor det kreves nøye tilpasning rundt hjørner, sluk, klosettskål o.l. Legges på eksisterende gulv og mørtles inn med lavtbyggende innstøpningsmasse. Etter tørking limes gulvbelegg eller keramiske fliser på gulvet.

Online katalog (bladbar)
Varmehåndboka

Varmehåndboka gir deg en komplett oversikt over våre løsninger for varmekabler innen- og utendørs.

Åpne Varmehåndboka

Kontakt oss

Tema som du ønsker mer informasjon om:

Påkrevde felter*

Vennligst sjekk det du har lagt inn for feil

E-postadresse må inneholde @ tegnet

Personlig databeskytter

Det er din rett å nekte behandling og analyse av dine personlige data, og deres bruk til markedsføringsformål

Tusen takk!

Takk for at du kontaktet oss, vi tar kontakt med deg snarlig.

Feil

En feil har skjedd. Vennligst prøve igjen.

Lukk