Easy at Work

I den ene enden er det tre partier med 83 kilometer ledere på hver. I den andre enden ruller en tromme opp den ferdige installasjonskabelen.

Machine Operator at Nexans - Daniel Karlsson

Imellom har lederne med en hastighet på 110 meter / minutt (ca. 6,6 km / t) gått gjennom SZ-maskin 8 og underveis mottatt papirbeskyttelse og to lag kappe - et indre brannsikkert og et ytre som er hvitt, glatt og stilig.

Underveis står maskinoperatøren Daniel Karlsson ofte for å kjenne og klype kabelen, spesielt når den har passert det siste badet der smeltet plastgranulat blir ytterkappe når det har tørket.
- Du må være oppmerksom der, hvis overflaten er grov eller stygg, er det ikke mulig å selge kabelen, sier han.

Når kabeltrommelen på enden av linjen er full, kutter han kabelen og tester om den leder strøm helt mellom endene. Så fortsetter det på vei til kunden.

Daniel jobber bare i helgene, med to 14,5 timers vakter.
- Det passer meg veldig bra. Vi har en liten gård hjemme i Båraryd utenfor Gislaved, med to kyr, okse, kyllinger, griser og litt skog.

  • Sted: Grimsås, avdeling 523 ved Nexans Sweden AB.
  • Hva: Maskinoperatør Daniel Karlsson har startet den første helgevakten på SZ-maskinen. Han jobber to skift i uken, fredag ​​13-03.24 og søndag 08.45-23.12.
  • Hvordan: Med full kontroll over hele prosessen fra løse ledere til en halogenfri installasjonskabel av merket EXQ EasyTM.

Han har kjørt samme maskin siden han startet hos Nexans for snart ti år siden. De er hardtarbeidende par som sjelden er uenige. Under et normalt skift produserer de rundt 80 kilometer kabel.

- Jeg kan bli litt sliten hvis det blir problemer, når skjøter eller papir faller av. Men det er sjelden i våre dager, maskinen er bygget om og fått ny elektronikk med bedre kontrollsystemer.

Han trives godt i jobben, ikke minst med sine medarbeidere.

- Så bra at vi også henger privat. Vi trener også sammen og har et team herfra som kjører Vättern-runden.

Daniel Karlsson er også fornøyd med Nexans som arbeidsgiver.

- Ikke minst fordi selskapet hjelper mennesker med å administrere livet utenfor arbeidslivet. Hvis noen må levere barna ved barnehage på et bestemt tidspunkt, eller ikke kan jobbe om natten, så ordner de planene for dem.

Så Daniel og radarpartneren SZ-Maskin 8 jobber sannsynligvis sammen i mange år.

- Uansett vil jeg ikke bytte jobb, jeg har det så bra her.

Kontakt oss

Tema som du ønsker mer informasjon om:

Påkrevde felter*

Vennligst sjekk det du har lagt inn for feil

E-postadresse må inneholde @ tegnet

Personlig databeskytter

Det er din rett å nekte behandling og analyse av dine personlige data, og deres bruk til markedsføringsformål

Tusen takk!

Takk for at du kontaktet oss, vi tar kontakt med deg snarlig.

Feil

En feil har skjedd. Vennligst prøve igjen.

Lukk