Selskap

Nexans undertegner avtale om å kjøpe Reka Cables av Reka Industrial

10. nov. 2022

Nexans SA meddelte i dag at selskapet har inngått en aksjekjøpsavtale med Reka Industrial Plc for å kjøpe opp Reka Cables. Dette oppkjøpet vil styrke Nexans’ posisjon i Norden, spesielt innen Distribusjonsnett og Installasjon.

Reka Cables, som ble grunnlagt i 1961 driver med produksjon av ledninger for lavspenning og mellomspenning for distribusjonsnett og installasjon. Med en omsetning som forventes å overstige 160 millioner euro i 2022, og med 270 ansatte, er selskapet et av de største i det finske markedet. De driver sin virksomhet i fire land, og har et utmerket renommé i Norden. I november 2021 var selskapet en av de første kabelprodusentene som klarte å bli karbonnøytrale på scope 1 og scope 2.

Nexans vil kjøpe opp Reka Cables for en kapitalpris på 53 millioner euro, inkludert en finansiell nettogjeld som i slutten av september 2022 lå på 6,5 millioner euro. Fullføring av Transaksjonen er underlagt myndighetenes godkjenning, og den forventes effektiv i første halvdel av 2023.

“ Med et dypt engasjement for energiomstilling og karbonnøytralitet, er Reka Cables helt på linje med konsernets strategiske ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som vil kunne bidra til karbonnøytralitet innen 2030. Denne førsteklasses, finske bedriften vil bidra ytterligere til at Nexans skal kunne levere sine nordiske, regionale kunder pålitelige kabler av høy kvalitet. Jeg er overbevist om at denne operasjonen vil være til fordel for teamene, både hos Reka Cables og Nexans, og at den vil føre til synergieffekter og gi utviklingsmuligheter. ”

Christopher Guérin

Nexans CEO

“ Reka Cables har bestandig levert kabler av høy kvalitet. Som global aktør innen elektrifisering og aktiv promotør av energiomstillingen, vil Nexans være en utmerket partner for Reka Cables ”

Jukka Poutanen

CEO i Reka Cables

Din kontakt

Élodie Robbe-Mouillot

VP Investor Relations

Emmanuel Guinot

Corporate Communication Director

Kontakt oss

Tema som du ønsker mer informasjon om:

Påkrevde felter*

Vennligst sjekk det du har lagt inn for feil

E-postadresse må inneholde @ tegnet

Personlig databeskytter

Det er din rett å nekte behandling og analyse av dine personlige data, og deres bruk til markedsføringsformål

Tusen takk!

Takk for at du kontaktet oss, vi tar kontakt med deg snarlig.

Feil

En feil har skjedd. Vennligst prøve igjen.

Lukk