Full fart fremover

Martin Nilsson og Eric Nordetun jobber med produksjonsteknologi hos Nexans. Her får du et glimt av hverdagen deres.

Production technicians at Nexans

Nexans' produksjonslinjer er i full gang. Aktiviteten er høy og noen ganger kan være vanskelig å følge med på alle oppgavene. Den velbrukte linje 23 skal bygges om for å avlaste andre produksjonslinjer.

Den nye linjen vil ha tre separate sprøyter/ekstrudere, som gjør at ytre kappe på kablene som forlater maskinen, kan bestå av forskjellige materialer. I første fase handler det om halogenfrie kapper, men med tre sprøyter åpner det seg mulighet for materialer også, som PE eller PVC. Sikkerheten oppgraderes, slik at linje 23 kan CE-merkes.

Dette er en jobb for gjengen på Produksjonsteknologi, med to prosjektledere og syv prosessteknikere. Prosjektledere starter arbeidet når en ordre kommer inn. De budsjetterer, planlegger, skaffer midler fra hovedkvarteret og går til innkjøp, for deretter å gå i gang med jobben.

- Når arbeidet har startet, er kanskje vår vanskeligste oppgave å holde oss til planen. Det er lett å miste fokus og "utvide prosjektet" mens du fremdeles jobber med det.

Når maskinen er bygd ferdig vil prosessteknikere ta over prosjektet. De er ansvarlig for innkjøring, testing og drift. Noen ganger kan en representant fra maskinleverandøren være tilstede, og man jobber i team med leverandøren.

Ønsket er at oppgraderingen vil skal komme kundene til gode.

Kontakt oss

Tema som du ønsker mer informasjon om:

Påkrevde felter*

Vennligst sjekk det du har lagt inn for feil

E-postadresse må inneholde @ tegnet

Personlig databeskytter

Det er din rett å nekte behandling og analyse av dine personlige data, og deres bruk til markedsføringsformål

Tusen takk!

Takk for at du kontaktet oss, vi tar kontakt med deg snarlig.

Feil

En feil har skjedd. Vennligst prøve igjen.

Lukk