Norwegian Escape fra Meyer Werft sjøsettes med Nexans SHIPLINK® kabler ombord

Hele spennet, opp til høyspent, av Nexans' kabler er benyttet ombord Norwegian Escape, Meyer Werft’s nyeste skip som sjøsettes.

Paris, November 4, 2015 – Norwegian Escape, et luksus cruise skip bygget ved Meyer Werft i Tyskland, er akkurat sjøsatt med 2,400 km av Nexans’ kraft-, instrumenterings-  og  kontrollkabler. Nexans SHIPLINK® kabler ble levert som del av en flerårig kontrakt med skipsverftet.

Norwegian Escape by Meyer Werft sets sail with Nexans SHIPLINK® cables on boardNexans Germany's fabrikk ved Mönchengladbach leverte lavspente kraft-, instrumenterings, kontroll og mellomspente kraftkabler.

De er designet med halogen-frie materialer som er flammehemmende og slipper ut små mengder røyk i tilfelle brann. Som en pådriverne for skipsfartsindustrien, møter Nexans kabelløsninger de strengeste krav for cruis skip når det gjelder brannsikkerhet.

Cruise-skipet som drives av Norwegian Cruise Line, har en kapasitet på 4,200 passasjerer i 2,100 kabiner. Norwegian Escape er nesten 326 m langt. Det er det første skipet i sin klasse, Breakaway PLUS. Det har ett dekk mer enn tidligere skip, og tilbyr ikke bare mer underholdning for passasjerende, men også høyere datatrafikk med meningsfull informasjon. Det vil også overgå nåværende omgivelsesmessige standarder for utslipp av avgasser.

Sved Smid, Lead Purchase Manager for Cables ved Meyer Werft sa, “Vi er svært glade for å ha sjøsatt et nytt skip ved hjelp av Nexans. De forsto hva prosjektet trengte.”

“Vår relasjon med Meyer Werft går 25 år tilbake. Hele Nexans-teamet er svært stolte av å se utfallet av vårt samarbeid sette seil,” tilla Stéphane Mortelette, Shipbuilding Segment Manager.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden.

Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre).

Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft.

Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler.

Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på nesten 6,4 milliarder euro i 2014. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

http://www.nexans.com/