Nexans vinner kontrakt på 50 millioner euro for sjøkabler til vindparkprosjektet LINCS

Dette demonstrer nok en gang Nexans' kompetanse og posisjon innen sjøkabler på den internasjonale arena

Nexans offshore windfarmOslo, 5. november 2009Nexans har vunnet en kontrakt på 50 millioner euro for Centrica for å designe, produsere og levere to høyspente (HV) sjøkabler à 50 km til vindparkprosjektet Lincs. Den nye vindparken skal bygges utenfor kysten av England, øst for Skegness i fylket Lincolnshire.


Kontrakten på krafteksportkabler til Lincs omfatter design, produksjon og levering av de to 145 kV PEX-sjøkablene som skal legges parallelt, hver med en lengde på 50 km. Disse skal koble vindparken til det eksisterende nasjonale kraftnettet i Walpole i North Norfolk. Hver kabel skal bestå av tre isolerte kobberledere hver med et tverrsnitt på 630 mm2. Tverrsnittet på kabelen økes til 1200 mm² i den delen som kobles til land. Kablene skal leveres i løpet av 2011 fra Nexans’ fabrikk i Halden, og de vil inneholde fiberoptiske elementer produsert på Nexans' fabrikk i Rognan. 


"Dette prosjektet er en videreføring av vårt forhold til Centrica i forbindelse med Storbritannias ekspansive vindparkprogram", sier Olivier Angoulevant, salgssjef i Nexans Norways Energidivisjon. "Dette bekrefter suksessen med kablene som vi har levert til vindparkene Lynn og Inner Dowsing, som ble koblet til i 2008 i samme område som Lincs". 


Kraftproduksjon som dekker den årlige etterspørselen fra 200 000 husholdninger

Lincs er det første av Centricas Round 2-prosjekter*) som får byggetillatelse i Greater Wash, et strategisk område utpekt av regjeringen i 2002 for ytterligere utvikling av offshore vindkraft i stor skala. Lincs vil produsere nok kraft til å dekke den årlige etterspørselen fra 200 000 husholdninger, og dette vil gi vesentlig redusert utslipp av karbondioksid.
 

*) Klassifisert av Crown Estates’ Round 2-plan i Storbritannia, presentert i 2003 for bygging av offshore vindparker i Storbritannia.


Nexans’ aktiviteter innenfor høyspente sjøkabler
 

For å dekke behovene til dette markedet har Nexans en topp moderne produksjonsenhet i Halden. Vi er totalleverandør med komplett ekspertise innenfor sjøkabelområdet, alt fra design og konstruksjon til transport og installasjon. For å møte utfordringene ved sjøkabelprosjekter opererer Nexans også C/S Skagerrak, vårt kabelleggeskip, i tillegg til ROV-er og annet spesialutstyr for avanserte prosjekter. Nexans' norskdesignede Capjet har gravd ned tusenvis av kilometer med kabler på dybder ned til 1200 meter. 

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Olivier Angoulevant Salgssjef, Energidivisjon
olivier.angoulevant@nexans.com
Domenico Gerace Salg og markedsdirektør, Submarine High Voltage
Telefon 91 35 58 56
domenico.gerace@nexans.com
Hessen Kristin Elizabeth Kommunikasjonsdirektør
Telefon +47-22 88 61 11
kristin.hessen@nexans.com

Om Nexans

Med energi som kjernen i sin virksomhet, tilbyr Nexans, verdens ledende kabelprodusent, et omfattende sortiment av kabler og kablingssystemer. Konsernet er en global aktør innen infrastruktur, industri og byggmarkedet og henvender seg til en rekke markedssegmenter: fra energi, transport og telekommunikasjon til skipsbygging, olje og gass, kjernekraft, bilindustri, elektronikk, luftfart, materialhåndteringssystemer og automasjon. Nexans har kommersiell virksomhet over hele verden, produksjon i 39 land, sysselsetter totalt 22 400 medarbeidere og hadde en omsetning på 6,8 milliarder euro i 2008. Selskapet er notert på børsen i Paris.