Nexans med ny kontrakt verdt 350 millioner kroner på kabel til vindpark

Norsk teknologi i vinden

Nexans har fått nok en kontrakt på leveranse av kraftkabler til en offshore vindpark. Denne gangen gjelder det fase I av det belgiske prosjektet, Belwind Offshore Wind Park, lokalisert hele 46 km utenfor Zeebrugge. Når prosjektet er ferdig vil norsk teknologi sikre kraftoverføring til ca 165 000 husstander i Belgia.


170kV eksportkabel med fiber
Nexans skal produsere og installere 52 km, 170kV eksportkabel med fiber til det nederlandske Van Oord Dredging & Marine Contractor b.v. Van Oord er leverandør på den første delen av vindpark-prosjektet. De fiberoptiske elementene skal produseres ved Nexans’ fabrikk på Rognan, mens selve eksportkabelen produseres ved selskapets fabrikk i Halden.


Forbinder vindparken med det belgiske kraftnettet
Kabelen skal forbinde vindparken med det belgiske kraftnettet. Parken består av 55 vindturbiner som vil generere 165MW. Installasjonen skal foregå ved hjelp av Nexans’ kabelleggefartøy C/S Nexans Skagerrak. Nexans’ CapJet skal brukes til nedgraving av kabelen. Levering er sommeren 2010. Vindparken skal settes i drift i 2011.


Gledelig at vår teknologi er foretrukket

- Vi har opparbeidet oss solid erfaring med leveranse av kraftkabler til denne typen prosjekter og det er gledelig å konstatere at vår teknologi nok en gang er foretrukket. Produksjon av fornybar energi er et satsningsområde og våre leveranser de siste år har vist at Nexans er i front av utviklingen av dette spennende markedet, sier salgs- og markedsdirektør i Nexans Norway, Ragnvald Graff.


Belwind NS er eid av Colruyt, Rabobank Project Equity, SHV, Meewind og Participatie Maatschappij Vlaanderen.

Skagerrak large picture

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Domenico Gerace Salg og markedsdirektør, Submarine High Voltage
Telefon 91 35 58 56
domenico.gerace@nexans.com
Granlie Krister Divisjonsdirektør, Energi
Telefon 22 88 63 02
krister.granlie@nexans.com
Hessen Kristin Kommunikasjons- og markedsdirektør
Telefon 22 88 61 11
kristin.hessen@nexans.com

Om Nexans Norway

Nexans Norway AS er ledende leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler i Norge, og er blant verdens ledende innen offshore kontrollkabler og høyspente sjøkabler. Selskapet har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg på Rognan, Namsos, Langhus, Karmøy og i Halden. Selskapet har ca 1 360 ansatte.

Om Nexans

Med energi som kjernen i sin virksomhet, tilbyr Nexans, verdens ledende kabelprodusent, et omfattende sortiment av kabler og kablingssystemer. Konsernet er en global aktør innen infrastruktur, industri og byggmarkedet og henvender seg til en rekke markedssegmenter: fra energi, transport og telekommunikasjon til skipsbygging, olje og gass, kjernekraft, bilindustri, elektronikk, luftfart, materialhåndteringssystemer og automasjon. Nexans har kommersiell virksomhet over hele verden, produksjon i 39 land, sysselsetter totalt 22 400 medarbeidere og hadde en omsetning på 6,8 milliarder euro i 2008. Selskapet er notert på børsen i Paris.