Nexans leverer umbilicals og tilhørende utstyr til BPs Mad Dog 2-prosjekt i Mexicogolfen

  • Nexans Norway skal levere statiske og dynamiske umbilicals med tilhørende utstyr innenfor rammeverket for utvikling av olje- og gassproduksjon på store havdyp.
  • Prosjektet er en del av den femårige rammeavtalen mellom BP og Nexans for verdensomspennende leveranser av umbilical- og Direct Electrical Heating-kabler

Oslo, 26. april 2018 – Innen 2025 regner man med at USA vil stå for opptil 80 % av økningen i oljeproduksjonen globalt.  BP, en av de ledende olje- og gassprodusentene i regionen, har valgt Nexans som leverandør av umbilicals til trinn to på offshore-feltet Mad Dog i Mexicogolfen.

Nexans to Supply Umbilicals and Accessories for BP’s Mad Dog 2 Project In Gulf Of MexicoNexans' statiske og dynamiske umbilicals og tilhørende utstyr installert på dybder ned til 2160 meter

Mad Dog 2-prosjektet er et prosjekt for utvikling av olje- og gassproduksjon på store havdyp, lokalisert til Southern Green Canyon-området i Mexicogolfen, ca. 320 kilometer sør for New Orleans, Louisiana. BP oppdaget Mad Dog-feltet i 1998, og feltet er fremdeles ett av de største som er registrert i Mexicogolfen.

BP har bestilt Nexans' statiske og dynamiske umbilicals med tilhørende utstyr, som vil bli utplassert på vanndybder fra ca. 1280 til 2160 m (4200 til 7100 fot) for å koble feltet til den flytende produksjonsenheten. Arbeidet omfatter tre umbilicalutforminger som integrerer hydraulikk-, data- og fiberoptikktjenester, og som er ideelt egnet for dette prosjektet.

Winifred Patricia Johansen, Business Development Manager for forretningsenheten Subsea and Land Systems i Nexans, sier: - Vi satser sterkt på å utvikle holdbare løsninger i et meget konkurranseutsatt marked, og i årenes løp har vi levert mange prosjekter sammen med BP, inkludert prosjekter i Mexicogolfen. Denne kontrakten er en bekreftelse på at BP har tillit til Nexans, og vi gleder oss til et nytt og fremgangsrikt samarbeid i dette prosjektet.

De elektriske og fiberoptiske elementene vil bli produsert på Nexans' fabrikk på Rognan, mens umbilicals vil bli utviklet, produsert og testet på Nexans' spesialfabrikk i Halden.


[1] IEA, World Energy Outlook 2017

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com