Nexans leverer sjøkabel som skal øke båndbredden i Malaysia

Nexans skal produsere og levere 250 kilometer med fiberoptisk sjøkabel til Huawei Marine. Selskapet skal være totalleverandør til byggingen og leggingen av SEAX-1-kabelsystemet som skal koble sammen Malaysia og Indonesia og gi befolkningen i regionen robust Internett-tilkobling med høy hastighet.

 

Nexans’ Subsea Cable to Bring a Boost in Bandwidth to the Malaysian Peninsula Pressemelding, 26 september 2017 – I en verden der vi alltid er pålogget, er det lett å glemme hvor viktige sjøkabler er for verdensøkonomien. Anslag viser at 99 prosent av all interkontinental handel og store deler av den internasjonale nettrafikken går via sjøkabler. Likevel legger den stadig økende etterspørselen etter Internett-tjenester stort press på den eksisterende infrastrukturen. Innenfor rammene av SEAX-1, et av de viktigste prosjektene for å takle den globale utfordringen med utilstrekkelig båndbredde, leverer Nexans 250 kilometer fiberoptisk kabel for høy hastighet til Huawei Marine. 

Kabelsystemet, som skal koble sammen Malaysia og Indonesia, skal legges av Huawei Marine Networks Co. Limited. De har valgt Nexans’ URC-1-kabel (Unrepeated Cable) med 24 fiberpar kombinert med jordkabel. Systemet vil gi de stadig flere Internett-brukerne i regionen pålitelig Internett-tilkobling. Nexans har startet produksjonen av SEAX-1-kabelen ved sin fabrikk i Rognan.

"Siden det forrige ROC-prosjektet med Nexans var så vellykket, var selskapet et naturlig valg til SEAX-1-prosjektet. Dette vil hjelpe kunden vår, Super Sea Cable, med å sikre robust Internett-tilkobling i regionen", sier Zhang Chi, stedfortredende prosjektdirektør i SEAX-1.

"SEAX-1-prosjektet bekrefter vårt langvarige samarbeidsforhold med Huawei Marine, som verdsetter ytelsen og påliteligheten til våre fiberoptiske URC-1-kabler", sier Krister Granlie, Executive Vice President Submarine Telecom and Special Cables System (STSC) i Nexans. "Vi ser frem til å øke båndbredden i en region som vil være svært viktig for fortsatt økonomisk utvikling i Stillehavsasia." 

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Telefon +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com