Nexans og Clem' bidrar til elektrisk mobilitet i regionen Champagne-Ardenne i Frankrike

149 ladestasjoner fra Nexans vil bli installert og administrert i samarbeid med det nye selskapet Clem’ i de 61 kommunene som utgjør Ardenne-Métropole.

Paris, 28. juni 2017 – Ardenne-Métropole har valgt Nexans til å installere og vedlikeholde 149 offentlige ladestasjoner for elbiler. Denne beslutningen gjenspeiler de folkevalgtes ønske om å innføre elbilkollektiv i de 61 kommunene regionen består av, som et supplement til dagens tilbud om kollektivtransport.

Nexans and Clem’ help boost electric mobility in France’s Champagne-Ardenne region

I forbindelse med at lovgivning om Frankrikes overgang til fornybar energi ble vedtatt i august 2015, ønsket Ardenne-Métropole å innføre et bærekraftig mobilitetsprogram basert på bildeling i det relativt tynt befolkede området. Hovedmålet er å gjøre innbyggerne mindre avhengige av biler og dermed redusere mobilitetskostnadene.

De siste årene er det utviklet nye mobilitetstjenester i byområder som et alternativ til det eksisterende tilbudet om kollektivtransport. I distriktene er formålet med programmet å løse problemer av sosial art samt å redusere utestenging og isolasjon ved å fremme mobilitetsløsninger for alle. Regionen Ardenne-Métropole med sin mangfoldige topografi vil få grupper av ladestasjoner rundt om i de 61 kommunene. Mot slutten av implementeringens første fase vil en samling elbiler administrert via Clem'-plattformen bli tilgjengelige for innbyggerne. Det gjør dette prosjektet til det største av sitt slag i Frankrike når det gjelder omfang og variasjon i bruksområder.

Nexans har siden 2010 jobbet med å utvikle konkrete løsninger for nettverk og elektrisk mobilitet, noe som gjør konsernet til en viktig aktør i utviklingen av miljøvennlige løsninger i regionene. Med innovativ teknologi, ekspertise på velprøvde økonomiske modeller samt tilgang til et nettverk av samarbeidspartnere har konsernet hjulpet kunder med å utvikle og implementere ambisiøse prosjekter over hele verden.  

Annie Chéenne, Director Smart Grid & Electric Mobility for Nexans Power Accessories, sier: - Vi har stor tro på potensialet i elbilkollektiv og på muligheten for at dette vil utgjøre et positivt supplement til det eksisterende kollektivtilbudet, spesielt i distriktene. Nexans arbeider systematisk med å utvikle elektrisk mobilitet, og tar høyde for både miljømessige, psykososiale og økonomiske aspekter. Denne tilnærmingen har gjort oss i stand til å utvikle tjenestemodeller og -løsninger som er overførbare og kan tilpasses til hvert enkelt prosjekt.

Nexans' virksomhet knyttet til elektrisk mobilitet har blitt utviklet i datterselskapet Nexans Power Accessories France, som holder til i Donchery i Ardennes-regionen. Denne fabrikken vil stå for produksjonen av de 149 ladestasjonene for elbiler. Løsningen vil bli fjernovervåket av Clem' når det gjelder brukertjenester, bilbestilling og fakturering av lading. De vil også sørge for forebyggende, prediktivt og korrigerende vedlikehold (kontroll av ladestasjonenes ytelse, fjerndiagnostikk, prediksjon osv.). Stasjonene vil ha en berøringsskjerm som er koblet til bildelingsplattformen, og bilene vil bli tilgjengelige for brukere som legger inn en bestilling. I tillegg vil hver gruppe ladestasjoner bli utstyrt med et system for dynamisk belastningsstyring som sikrer mest mulig effektiv bruk av energi.

Driften av løsningen er satt ut til Clem', et nytt selskap som spesialiserer seg på miljøvennlige mobilitetsløsninger basert på deling (administrasjon av samkjøring, bildeling og ladestasjoner). Samarbeidspartnerne Nexans og Clem' gir regionale og lokale myndigheter en modell for innovativ elektrisk mobilitet som er en mulig løsning på utfordringene forbundet med overgangen til fornybar energi og det offentliges mål om å fremme mobilitet for alle.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com