Nexans skal levere kabler til verdens første 66 kV offshore-vindpark

Kontrakt for inter-arraykabler og eksportkabler for Blyth offshore-vindpark er sikret etter at Nexans' 66 kV kabelteknologi kvalifiserte seg i Carbon Trust-programmet.

Paris, 15. september 2016 – VBMS har valgt Nexans' kabelteknologi for verdens første 66 kV offshore-vindpark. Som en del av kontrakten med EDF Energy renewables vil VBMS bruke Nexans' 66 kV inter-arraykabelsystem i den undersjøiske forbindelsen mellom offshore-turbinene og kraftnettet på land tilhørende Blyth Offshore Demonstrator Wind Farm Project. Offshore-vindturbiner blir stadig større, og den nye 66 kV-teknologien fra Nexans gir bedre kostnadseffektivitet gjennom livssyklusen sammenlignet med 33 kV-systemer.


Nexans to supply cables for the world's first 66 kV offshore wind farmBlyth Offshore Demonstrator Wind Farm Project ligger 5,7 km utenfor Blyth i Northumberland (Storbritannia) og består av tre områder med fem vindturbingeneratorer hver. Energien føres i land ved hjelp av et 66kV inter-arraykabelnettverk og separate eksportkabler. Den undersjøiske 66 kV-kabelen blir produsert og testet i Nexans' spesialistfabrikk i Hannover, Tyskland, før den leveres i én lengde i 2017. De tilhørende koblingene blir produsert av Nexans Power Accessories i Erembodegem, Belgia, og er utviklet fra den anerkjente 33 kV-teknologien.


Matthias Kirchner, Director of Medium Voltage Submarine activity hos Nexans, sier: «Nexans har nylig fullført kvalifiseringen av 66 kV XLPE-isolerte undersjøiske kabelsystemer (kabel og tilbehør) som en del av Carbon Trusts Offshore Wind Accelerator (OWA)-program, som støttes av Departementet for energi og klimaendring i Storbritannia og den skotske regjeringen. Vår aluminiumbelagte polyetylenskjerming har en design og en effektivitet som er anerkjent av bransjeeksperter. Vi er svært glade for å ha blitt valgt av BMS og deres klient EDF Energy Renewables til å være de første til å demonstrere 66 kV-kapasiteten i offshore-vindparker.»


Philippe Gastineau, Vice President Sales & Marketing High Voltage & Underwater Cable Business Group hos Nexans, legger til: «Dette prosjektet er et godt eksempel på Nexans' nyskapende alternative offshore-vinddesign. Det skaper nye muligheter for å generere fornybar energi sammenlignet med den tradisjonelle 33 kV-designen.» Denne kontrakten, sammen med kontrakten som nettopp ble signert for Hywind Pilot Park med Statoil, gir Nexans en klart ledende posisjon innenfor offshore vindinnovasjon.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com