Nexans umbilical-kabler får global utbredelse med nytt prosjekt i Australia

Nexans skal levere en innovativ umbilical-kabel, 32 km lang, som kombinerer kraft-, signal- og stålrør, samt andre tjenester til OneSubsea og Woodside i Western Australia.

Paris, 25. juli 2016 - OneSubsea har bestilt umbilical-kabelen og tilbehør fra Nexans for å utvikle Greater Enfield-feltet utenfor kysten av Exmouth, Western Australia. Prosjektet, som er verdt rundt 20 millioner euro, blir det første fra Nexans som er installert i Australia.

Nexans umbilicals achieve global reach with new project in AustraliaUmbilical-kabelen skal lages på Nexans anlegg i Halden og Rognan og leveres i januar 2018. Den skal installeres på et dyp ned mot 915 m. For å maksimere kostnadseffektiviteten til umbilical-kabelen, som består av én enhet, vil den omfatte både dynamiske og statiske seksjoner.

Dirk Steinbrink, Senior Executive Vice President High Voltage & Underwater Cable Business Group i Nexans, sa: «Vi er svært glade for å kunne utvide virksomheten vår rundt i verden og styrke det gode forholdet vårt til OneSubsea. Nexans har vært en pioner i utviklingen av umbilical-kabler, som er en kostnadseffektiv måte å forsyne havbunnen med strøm, kontroll og andre funksjoner på.»

Greater Enfield-prosjektet er et fellesforetak mellom Woodside Energy Ltd og Mitsui E&P Australia Pty Ltd. Oljefeltet ligger 60 km fra kysten av Exmouth. Feltet skal utvikles ved hjelp av en 31 km subsea tie-back til den flytende produksjons-, lagrings- og lossingsfasiliteten (FPSO). De seks produksjonsbrønnene og seks vanninjeksjonsbrønnene vil produsere rundt 69 millioner fat oljeekvivalenter (MMboe). OneSubsea skal levere havbunnspumper til prosjektet.

Nexans har tidligere samarbeidet med OneSubsea på Julia-oljefeltet i Mexico-gulfen. Nexans utformet, produserte og leverte en integrert umbilical-løsning og maskinvare. Produksjonen på feltet startet tidligere i år.

 

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com