Nexans leder an i overgangen til vindparknettverk med høyere spenning

Nexans lanserer banebrytende nyhet innen fornybar energi for vindparkoperatører som bytter til inter-array-nettverk med høyere spenning og økt produksjonskapasitet kombinert med kostnadseffektive, robuste og lettinstallerte kabelsystemer. Det nye 72,5 kv-tilbehøret kompletterer den tidligere utviklingen av nexans inter-array-kabler med høy spenning.

Nexans PABG 72.5 kVParis, June 30, 2016

Nexans lanserer en ny serie med kabel- og strømtilbehør for å møte den økende etterspørselen etter vindparker med høyere kapasitet. Den nye generasjonen strømtilbehør med F-type ytterkjegle som omfatter avtakbare T-koplinger, kontaktkoplinger og overspenningsavledere er utviklet for å drives på 72,5 kV.

For å overføre den økte kraften mellom hver enkelt turbin og nettstasjon offshore på en effektiv måte har Nexans laget inter-array kabelsystemer som kan drives på 72,5 kV i stedet for det tradisjonelle nivået på 36 kV. OEM-transformator og -koplingsutstyr har fått en oppgradert utforming som er tilpasset høyere spenning.

Ettersom utbredelsen av fornybar energi øker, blir økonomisk strømtilførsel stadig viktigere. Det er nå etablert en ny felles standard for offshore vindtilkoplingssystemer opp til 72,5 kV.

Det standardiserte grensesnittet mellom strømtilbehør og utstyrsbøssinger er det første i sitt slag i denne spenningsklassen. I motsetning til tradisjonelle løsninger, har avtakbare, kompakte T-formede koplinger mange fordeler. Standarden for ytterkjeglen gir mulighet for en rekke kombinasjoner av kabelarrangementer, for eksempel enkeltkoplinger, doble koplinger med en koplingskontakt og doble koplinger med overspenningsavleder.

Alt strømtilbehør fra Nexans opp til 72.5 kV er typetestet i henhold til IEC 60840. Utstyrsbøssinger fra EUROMOLD® er i tillegg typetestet i henhold til IEC 60137. Både avtakbare koplinger og bøssinger har bestått tester i henhold til IEC 60068 (solstråling IEC 60068-2-5 og salttåke IEC 60068-2-52).

Alle pakker med Nexans koplinger, endeavslutninger og forbindelser inneholder kontaktkoplinger med patentert GPH® mekanisk koplingsteknologi, som er typetestet i henhold til IEC 61238-1. GPH® mekaniske kontakter og kabelsko har vært i bruk 25 år. De er kompatible med aluminiums- og kopperledere i de fleste utforminger. Et innovativt system med patenterte hodebolter sikrer enkel installering og stabile strømforbindelser.

 

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Communication
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com