Nexans med ny sertifisert iGigaswitch Series som muliggjør strømlinjeformet kommunikasjon mellom elektriske enheter

Nexans' nye iGigaswitch er KEMA-sertifisert i henhold til IEC 61850 og dermed klar til å implementeres i industrien etter vellykkede testoperasjoner i kraftstasjoner og SMARTnett.


Paris, 7. oktober 2015 – Nexans har lansert verdens første iGigaswitch-serie som er KEMA-sertifisert i henhold til IEC 61850. Denne serien er kompatibel med komponenter med liknende sertifisering fra alle produsenter og muliggjør smartere og raskere utveksling. iGigaswitch minimerer feiloversettelser og bidrar dermed til å eliminere risikoen for potensielle signaltap, som gir smartere og raskere utveksling.Nexans unveils new certified iGigaswitch Series allowing streamlined communications between electrical devices

Etter å ha bestått alle IEC-testene kan Nexans nå tilby iGigaswitch-serien, som kan kommunisere direkte med alle andre enheter i kraftstasjonsnettverket, og som dermed strømlinjeformer utvekslingen mellom ulike enheter og nettverkskomponenter. iGigaswitch snakker et universelt IEC 61850-språk og gir dermed kundene mulighet til å implementere smarte strømnett der alle elementene og komponentene i nettverket snakker med hverandre uten noen protokolloversettelse.

Svitsjene har opptil 16 porter (RJ45 eller fiberoptiske) som støtter Ethernet, Fast Ethernet og Gigabit Ethernet (10/100/1000 Mbps). De er designet for bred inngangsspenning og store driftstemperaturområder. E-serien fungerer mellom -40 °C og 85 °C. Serien ble utviklet for å motstå røffe forhold. Den er robust, kompakt og sikker, og aller viktigst, den har høy ytelse.

Vanlige bruksområder er blant annet SMARTnett, transformatorstasjoner i strømnettet, styring av vindturbiner og rørledninger samt forbedring av sikkerheten.

Svitsjen muliggjør effektiv nettdrift ved at den aktuelle statusen for interne nett og partnernett kan styres via intelligente elektroniske enheter, for eksempel svitsjebrytere og beskyttelsesenheter. 

iGigaswitch-serien passer for driftsselskaper og strømselskaper som ønsker å oppgradere systemene sine i henhold til oppdaterte sertifiseringsplaner for å få konkurransefordeler.  

Fjodor LAMM, Senior Product Manager for LANactive Systems hos Nexans Deutschland, sier: "Som det første selskapet som lanserer IEC 61850 iGigaswitches på markedet, har Nexans tatt tilbake posisjonen som markedsledende innenfor teknologi og innovasjon. iGigaswitch-serien representerer et viktig skifte i forbedring av kvaliteten og konstruksjonsprosessen for strømnett, samtidig som pålitelige tilbakemeldingsoperasjoner opprettholdes og støttes for å sikre utmerkede tjenester."

 

 

Eksempel på bruk:
Nexans unveils new certified iGigaswitch Series allowing streamlined communications between electrical devices

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden.

Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre).

Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft.

Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler.

Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på nesten 6,4 milliarder euro i 2014. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

http://www.nexans.com/