Nexans leverer fiberoptiske sjøkabler til Vest-Afrika

Nexans’ ROC-2-kabler skal levere høyhastighets bredbånd til Nigeria og Kamerun.

Paris, 7. september 2015 – Nigeria og Kamerun får bedre Internett-forbindelse når Nexans leverer optiske kabler med repeatere til NCSCSC-sjøkabelsystemet mellom Nigeria og Kamerun (Nigeria-Cameroon Submarine Cable System) gjennom en kontrakt med totalentreprenøren, Huawei Marine Networks Co.Ltd. (Huawei Marine).

Nexans delivers submarine fibre optic cables to West-AfricaNexans skal levere om lag 1100 km med nyeste generasjon ROC-2-kabler (optiske kabler med repeatere) og tilhørende utstyr for prosjektet.
Sjøkabelsystemet mellom Nigeria og Kamerun skal levere bredbånd til brukere i begge landene innen utgangen av 2015. Sjøkabelsystemet, som vil være det første som i sin helhet eies av Kamerun, vil ha en kapasitet på 12,8 Tbps. .

Huawei Marine integrerer optiske repeatere i kablene på Nexans’ anlegg i Rognan i Norge i en kompleks prosess som representerer starten på en ny epoke for Nexans Submarine Fiber Solutions (SFS).

- Nexans har oppfylt kravene i prosjektet både ved å produsere høykvalitets kabler med repeatere og ved å levere dedikert støtte i den komplekse prosessen med å integrere repeaterne i kabelen. Denne kabelleveransen er en viktig milepæl i NCSCS-prosjektet, sier Kevin Zhang, Project Director hos Huawei Marine.

Krister Granlie, Executive Vice President, Hybrid Underwater Cables i Nexans, sier: - Etter flere vellykkede samarbeid med Huawei Marine er vi glade for å jobbe sammen med selskapet igjen på NCSCS-prosjektet. Nexans holdt tidsfristen for levering og oppfylte alle kvalitetskravene i kontrakten. NCSCS-prosjektet representerer en viktig milepæl når Nexans skal inn på markedet for kabelsystemer med repeatere, og vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Huawei Marine fremover.

Leveringen av kablene startet våren 2015, og prosjektet vil bli fullført senere i år.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden.

Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre).

Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft.

Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler.

Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på nesten 6,4 milliarder euro i 2014. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

http://www.nexans.com/