Cruisebåter fra Meyer Werft utstyrt med Nexans SHIPLINK® kabler

Anthem of the Seas, en luksus cruisebåt bygget ved Meyer Werft i Tyskland, sjøsettes med Nexans kabler ombord.

Paris, 27 Juli, 2015Anthem of the Seas, en luksus cruisebåt bygget ved Meyer Werft i Tyskland, sjøsettes med Nexans kabler ombord. Norwegian Escape, et annet nytt luksus cruiseskip som er under konstruksjon ved Meyer Werft, vil også bli utstyrt med Nexans kabler. Leveransen av Nexans kabler for disse to skipene er en del av et multi-års kontrakt som representerer en videreføring av et 25 år langt samarbeid mellom de to selskapene.

Meyer Werft cruise liners equipped with Nexans SHIPLINK® cablesNexans leverer lavspente kraftkabler, instrumenterings- og kontrollkabler og mellomspente kraftkabler, som er avgjørende for driften av cruiseskip . Rundt 3000 km med kabler har blitt levert for Anthem of the Seas og nær 2400 km vil bli levert for Norwegian Escape.

Kablene er halogenfrieog brannhemmende og har spesiell utførelse i forhold til røykutslipp og giftige gasser ved brann. Nexans utviklet en ny standard for brannmotstand for å møte kravene til prosjektet. Kablene er utformet for å vare hele levetiden til skipene som er forventet å være omkring 25 år . Kablene skal produseres ved Nexans' fabrikk i Mönchengladbach, Tyskland, en dedikert global kabelfabrikk for skipsfart.

Meyer Werft cruise liners equipped with Nexans SHIPLINK® cablesRoyal Caribbeans Anthem of the Seas er verdens tredje største cruiseskip med en kapasitet på mer enn 4000 passasjerer over 18 dekk. Norwegian  Cruise Lines' Norwegian Escape har en kapasitet på 4200 passasjerer og forventes å bli levert senere i år.

Sven Smid, Lead purchase manager for kabler ved Meyer Werft sier, “Vi har hatt et fruktbart samarbeid med Nexans de senere år, og ser frem til at det samarbeidet fortsetter i fremtiden. Nexans forstår Meyer Werft og behovene til våre prosjekter.

“Nexans har et langvarig forhold med Meyer Werft som vi har levert tusenvis av kilometer med kabler til, i løpet av de siste 25 årene vi har jobbet sammen. Denne kontrakten viderefører samarbeidet mellom Nexans og Meyer Werft og vi er glade for denne vellykkede samarbeidet," tillegger Stephane Mortelette, Shipbuilding Segment Manager ved Nexans.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden.

Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre).

Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft.

Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler.

Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på nesten 6,4 milliarder euro i 2014. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

http://www.nexans.com/