Nexans EHV kabel skal forbinde Canadas Grand Bend Wind Farm

Det nye Nexans-anlegget i Charleston, South Carolina, USA, skal produsere en Extra High Voltage (EHV) kabel for å gjøre Ontario Power Authority (OPA) i stand til å utvikle sitt ”Feed-in Tariff (FIT) Program” for fornybare energikilder.

Nexans EHV cable to connect Grand Bend Wind Farm in CanadaParis, 8 Juli, 2015 – Mer fornybar energi vil strømme til lokalsamfunn i den kanadiske provinsen Ontario gjennom en multi-millioners kabelforbindelse som skal leveres av Nexans, i forbindelse med prosjektpartnere Black & McDonald, den elektriske tjenester entreprenør, og AMEC Foster Wheeler, et ledende globalt Engineering Procurement Construction (EPC) selskap.

Northland Power bygger Grand Bend Wind Farm, som består av 2428 hektar ved den østlige bredden av Lake Huron, og tilføre 100 MW av den totale produksjonskapasiteten. Dette anlegget forventes å være i drift i 2016 og levere en ren, fornybar energiproduksjon som vil bidra til å forbedre luftkvaliteten i Ontario. Grand Bend Prosjektet har blitt tildelt en kontrakt av Ontario Power Authority (OPA) under sitt ”Feed-in Tariff (FIT) Program”, der OPA samtykker i å kjøpe fornybar energi generert av kvalifiserte prosjekter til faste priser under langsiktige kontrakter.
Nexans 'spesialanlegg i South Carolina vil designe, utvikle og produsere 105 km med Extra High Voltage (EHV) strømkabel til å koble den nye vindparken til Canadas kraftnett. Den 230 kV PEX-kabelen  vil gi forbindels mellom vindparkens transformatorstasjon og det lokale kraftverket (Hydro One) transformatorstasjon.

"Dette er en stor seier for vårt nyeste Høyspennings produksjonsanlegg i Sør-Carolina. Dette prosjektet viser vår evne til å gi den høyeste kvalitet som trengs i dagens voksende energimarked," sier Safiq Virani, Nexans Director Sales and Marketing, Land High Voltage Nord-Amerika.
"Dette er en svært viktig bragd for Nexans. Dette prosjektet ble jobbet med i over syv år, med et globalt team fra Canada, USA og Tyskland. Vi er stolte av våre folk og den tillit våre kunder setter i våre team ", sier Dirk Steinbrink, Senior Executive Vice President High Voltage & Underwater Cable Business.

Grand Bend prosjektet vil ikke bare gi strøm til mer enn 30.000 boliger, det er også en satsing på bærekraftig utvikling som et samarbeidsprosjekt mellom Northland Power, Aamjiwannang First Nation of Sarnia, og Bkejwanong First Nation i Walpole.

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Communication
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden.

Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre).

Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft.

Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler.

Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på nesten 6,4 milliarder euro i 2014. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

http://www.nexans.com/