C/S Nexans Skagerrak klar til å sjøsettes etter omfattende ombygging og oppgradering

Nexans' eget kabelskip er forlenget med 12,5 meter for å øke kapasiteten for kabelhåndtering.

Paris, 25. mars 2010 – Nexans, verdens ledende selskap innen kabler og kablingssystemer har økt et av verdens mest avanserte kabelleggingsskip, C/S Nexans Skagerrak, sin kapasitet ytterligere etter en vellykket ombygging og oppgradering. Skipet vil om kort tid bli sjøsatt fra verftet Cammell Laird Shiprepairers and Shipbuilders Ltd. i Birkenhead i England. Her har ombyggings- og oppgraderingsprosjektet, som har en verdi på 8 millioner euro, blitt utført på rekordraske to måneder.

Skagerrak

 

Som et resultat av ombyggingen og oppgraderingen har C/S Nexans Skagerrak nå kapasitet til å legge kraftkabler og umbilicals i enda større skala, og dermed oppfylle de skiftende behovene i for eksempel undersjøiske olje- og gassprosjekter. Skipet har også fått forlenget levetiden og blitt mer uavhengig til sjøs.

Den viktigste delen av prosjektet har bestått i å sette inn en 12,5 meter lang prefabrikkert skrogseksjon, slik at skipets totale lengde nå er 112,25 meter. Det er også installert en ekstra boligmodul, og det totale antallet enkeltlugarer om bord har økt til 60. Dessuten er det installert et nytt arbeidsdekk med kabelhåndteringsutstyr, noe som har utvidet lagringskapasiteten på dekk til rundt 2000 m2 (fra 900 m2). Oppgraderingen har økt skipets dødvekt fra 7 886 tonn til 9 373 tonn.

Krister Granlie"Å eie og drive vårt eget kabelskip utgjør en viktig del av Nexans’ strategi om å levere omfattende tjenester til undersjøiske prosjekter – fra design, utvikling og produksjon til installering," sier Krister Granlie, Managing Director for Nexans' Umbilicals & Submarine High Voltage Business Group. "Den omfattende oppgraderingen og ombyggingen av C/S Nexans Skagerrak viser hvor viktig dette markedet er for oss. Og sikrer dessuten at vi er godt forberedt på utviklingen fremover i retning av stadig lengre kabler og større installasjonsprosjekter."

Topp moderne kabelskip

C/S Nexans Skagerrak var det første skipet som ble spesialbygd for transport og installering av høyspent sjøkabler og umbilicals. Så langt finnes det bare to slike skip i hele verden. Skipet er utstyrt med en svingskive med kapasitet på 7 000 tonn og en diameter på 29 meter, et databasert styringssystem for kabellegging og et topp moderne system for dynamisk posisjonering. Det kan også være base for Nexans' Capjet , Nexans' egen undervannsgravemaskin til nedgraving av kabler.Skipet kan utstyres med ekstra kabelhåndteringsutstyr for å gjennomføre operasjoner som kabelreparasjon, inkludert kutting under vann og søk etter ødelagte kabelavsnitt, simultan legging av to kabler med kontrollert separering, og såkalt piggyback-installering.

Gjennomførte og fremtidige prosjekter

Nexans hadde hatt en langsiktig leieavtale for C/S Nexans i mange år da selskapet kjøpte skipet i 2006. Det har vært brukt i en rekke ulike sjøkabelprosjekter, for eksempel begge kraftlinjene mellom Spania og Marokko (1997 og 2005), Gemini-prosjektet i Mexicogolfen (1999), Abu Safah-prosjektet i Saudi-Arabia (2004) og NorNed-kabelen (2008) mellom Norge og Nederland, som med sine 580 km er verdens lengste høyspente sjøkabel.Første prosjekt for C/S Nexans Skagerrak etter at det har forlatt Birkenhead, vil bli BP sitt PFS-prosjekt (Power from Shore) på Valhall-feltet i Nordsjøen. Her skal det legges 292 km med HVDC-kabler (High Voltage Direct Current), som skal forsyne Valhall-plattformen med kraft som er generert på land i Norge. I tillegg skal det legges en separat fiberoptisk kabel.

Årsaker til at Nexans valgte Cammell Laird Shiprepairers and Shipbuilders Ltd. 

Nexans valgte Cammell Laird-verftet til å utføre oppgraderingen av C/S Nexans Skagerrak, fordi selskapet har et solid omdømme og gode referanser, både teknisk og økonomisk sett. De hadde også tilgjengelig kapasitet i en periode som passet inn i Nexans’ planer, og de kunne tilby konkurransedyktige priser og betingelser. Dessuten passet det godt at verftet lå i Storbritannia, siden skipets neste prosjekt er i Nordsjøen.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Med energi som kjernen i sin virksomhet, tilbyr Nexans, verdens ledende kabelprodusent, et omfattende sortiment av kabler og kablingssystemer. Konsernet er en global aktør innen infrastruktur, industri og byggmarkedet og LAN-løsninger og henvender seg til en rekke markedssegmenter: fra energi, transport og telekommunikasjon til skipsbygging, olje og gass, kjernekraft, bilindustri, elektronikk, luftfart, materialhåndteringssystemer og automasjon. Nexans har kommersiell virksomhet over hele verden, produksjon i 39 land, sysselsetter totalt 22 700 medarbeidere og hadde en omsetning på 5 milliarder euro i 2009. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger hvis du klikker deg inn på www.nexans.com.