Stor milepæl for Nexans ' nye DP3 kabelleggingsfartøy, CLV Aurora

I går ble den første store milepælen i byggingen av Nexans nye DP kabelleggingsfartøy, CLV Aurora passert, med kuttingen av det første stålet.

CLV Aurora - Ulstein
Frode Beyer Project Manager og Jarle Åsemyr, Hull production manager, Ulstein Verft.

"Dette er et stolt øyeblikk for Nexans og en viktig milepæl for organisasjonen», sa Vincent Dessale, Senior Executive VP Subsea og Land Systems Business Group i  Nexans. "Aurora vil spille en nøkkelrolle i installasjon av våre sjøkabler, for å bidra til å få mer energi til verden ved å koble offshore vindmølleparker til strømnettet, støtte elektrifisering av offshore oljeinstallasjoner og legge mellomlandsforbindelser».

Skipsbyggingskontrakten på Nexans sitt nye flaggskip ble kunngjort i juli 2018, og konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group uttalte da: "Vi har en svært kompetent organisasjon med lang erfaring med å levere avanserte skip til våre kunder. Vi gleder oss til et konstruktivt og fruktbart samarbeid med Nexans i årene som kommer ".

Skroget bygges på Crist, Polen, mens engineering, utrusting og systemintegrasjon, forberedelser for montering av kabelleggingsutstyret, testing, prøveturer og ferdigstillelse vil bli gjort ved Ulstein Verft i Norge. Skipet er av typen ST-297 CLV, designet av Skipsteknisk.

Fartøyet vil være utstyrt for kabellegging, inkludert bundling, skjøting, reparasjon, beskyttelse og graving. Det blir levert i 2021.

Kutting av det første stålet er i gang

Din kontakt

Kristian Sætre Managing director, Ulstein Verft
Telefon +47 913 40 505
kristian.saetre@ulstein.com
Lene Trude Solheim PR manager, Ulstein Group
Telefon +47 900 38 658
lene.solheim@ulstein.com
Kristin Hessen Head of Business Intelligence, Communication & Marketing Communication Nexans
Telefon +47 908 74 208
kristin.hessen@nexans.com