Nexans knytter sammen Brasil og Kamerun i sitt første interkontinentale fiberoptikkprosjekt (SAIL) noensinne

  • Nexans har nådd en viktig milepæl med den vellykkede fullførelsen av en 6000 km forbindelse over Sør-Atlanteren basert på sine andre generasjons forsterkede fiberoptiske sjøkabler.

  • Den nye forbindelsen vil bidra til å dekke den stadig større etterspørselen etter høyhastighetsbredbånd i Afrika og Amerika.

Nexans Connects Brazil to Cameroon in Its First Ever Intercontinental Fiber Optic Project (SAIL) Paris La Défense, 17. september 2018 – Latens, den ørlille tidsforsinkelse når en datastrøm må reise tusenvis av kilometer mellom datamaskiner på forskjellige kontinenter, anses som den digitale økonomiens fiende. Selv en forsinkelse på bare noen millisekunder kan utgjøre forskjellen mellom fortjeneste og tap for virksomheter som håndterer finansielle transaksjoner. For å forsyne Afrika og Sør-Amerika med en raskere og mer stabil Internett-forbindelse har Nexans produsert og med hell testet 6000 km med fiberoptiske sjøkabler for prosjektet South Atlantic Inter Link (SAIL) som knytter sammen Kamerun og Brasil.

Tilrettelegging for digital økonomi i Afrika og Sør-Amerika
Latens har vært en kilde til stor frustrasjon for IT-bedrifter i Afrika siden kommunikasjonen deres med Amerika var nødt til å ta den lange veien via Vest-Europa. Målet med SAIL-prosjektet er å endre dette ved å utvikle en ny direkte forbindelse med liten tidsforsinkelse over Sør-Atlanteren.

Som fase II i utviklingen av Kameruns National Broadband Network («NBNII») vil SAIL-prosjektet knytte sammen Kamerun og Brasil. Nexans har spilt en kritisk rolle i prosjektet med å produsere de fiberoptiske kablene til den 6000 km lange forbindelsen på sin andre generasjons forsterkerfrie teknologi. Forbindelsen omfatter fire fiberpar, og hvert har en båndbredde på 100 Gb/s.

Tidligere i år var kunderepresentanter fra Huawei Marine Network og sluttkunden Camtel og China Unicom til stede da den endelige systemaksepttesten (SAT) for fase 2 med hell ble gjennomført ved Nexans’ anlegg i Rognan.

- Vi er svært tilfreds med Nexans’ arbeid med SAIL-kabelproduksjonen, og ikke minst integreringen, og gleder oss til å samarbeide med Nexans fremover, sier Kevin Zhang, Project Director, Huawei Marine Networks.

- Produksjonen av Nexans’ første transatlantiske kabel er en vesentlig milepæl i vårt kontinuerlige utviklingsprogram der målet er å skape merverdi for kundene våre, med hjelp fra et kyndig og erfarent team og opprettelse av et effektivt samarbeid, sier Krister Granlie, Executive Vice President, Submarine Telecom and Special Cables, Nexans. - Vi har samarbeidet tett med Huawei Marine Networks om å integrere de optiske forsterkerne med kablene. Ved å levere dette prosjektet innenfor tidsfristen og i henhold til de høyeste kvalitetsstandarder har vi styrket vår posisjon på markedet for forsterkede kabelsystemer.

SAIL-prosjektet bygger på Nexans’ samarbeid med Huawei Marine Networks i forbindelse med Fase I, Nigeria–Kamerun-kabelsystemet, som ble levert til Camtel og China Unicom i 2015. Den vellykkede leveringen av Nexans’ første transatlantiske kabel markerer høydepunktet i et tiår med tett samarbeid mellom Huawei Marine Networks og Nexans.

De fiberoptiske sjøkablene ble produsert og testet av Nexans Norway ved selskapets anlegg i Rognan.

Den fiberoptiske sjøkabelforbindelsen mellom Brasil og Kamerun blir operasjonell i slutten av tredje kvartal 2018.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com
Ksenia Kanareva Press relations
Telefon Tel: +33 (0) 1 78 15 04 74
ksenia.kanareva@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Telefon +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com