Nexans fullfører kabelleveranse til den undersjøiske HVDC-kraftforbindelsen ved Strait of Belle Isle i Canada

  • Nexans har fullført leveransen av Strait of Belle Isle-kraftforbindelsen, som er en del av Lower Churchill-prosjektet i Øst-Canada.
  • Det seksårige prosjektet, som innebærer etablering av en 350 kV kraftforbindelse over Strait of Belle Isle, er nå ferdigstilt etter levering av reservekabelen.

Paris La Défense, 14. mai 2018 - Nexans har fullført et seksårig prosjekt med design, produksjon, levering og installasjon av ca. 100 km undersjøisk høyspent likestrømskabel (HVDC-kabel) og tilhørende utstyr for Nalcor Energy's Strait of Belle Isle Marine Cable Crossing på Newfoundland og Labrador i Canada. Prosjektet, som nå forbinder Labrador med Newfoundland, ble ferdigstilt da Nexans leverte den siste 2,3 km lange kabelen som utgjør en bruksklar reservelengde

Nexans Makes Final Cable Delivery to Canada’s Strait of Belle Isle Subsea HVDC Power LinkEt mesterverk innen prosjektering og installasjon

De 350 kV HVDC-kablene som er levert i prosjektet, er basert på Nexans' masseimpregningsdesign. De inkluderer tre sjøkabel lengder med et integrert fiberoptisk element samt jordkabler som ble brukt til ilandføringen på hver side av sundet. Det tilhørende utstyret består av koblinger, reservedeler og termineringer. Sjøkablene ble lagt i vanndybder på opptil 110 m av Nexans' eget kabelleggingsfartøy, C/S Nexans Skagerrak.

Peggy Aasheim, Nexans' prosjektleder for Strait of Belle Isle-prosjektet, sier: - Strait of Belle Isle-prosjektet var en stor operasjon som krevde våre svært kompetente medarbeideres innsats på et bredt spekter av områder, spesielt det undersjøiske og landbaserte installasjonsarbeidet. En av våre største utfordringer i dette fjerne området var sjøisen samt tett tåke og kaldt vær. Det er en seier for Nexans' kapabiliteter innen prosjektering og installasjon at prosjektet er blitt gjennomført så vellykket og.uten skade på helse og miljø.

Reservekabelen lagres på en lagringsskive som er plassert i havneområdet ved Corner Brook på vestkysten av Newfoundland.

 

Strait of Belle Isle Marine Cable Crossing er et nøkkelelement i det samlede Lower Churchill-prosjektet, som inkluderer bygging av et vannkraftverk på 824 MW og mer enn 1600 km overføringslinjer gjennom provinsen.

 

De 350 kV HVDC-kablene ble produsert av Nippon High Voltage Cable Corporation (NVC), Nexans' anlegg i Tokyo i Japan.

 

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com