Nexans skal produsere og installere en sjøkabelforbindelse til 111 mill. euro i Kykladene i Hellas

ADMIE har tildelt Nexans en kontrakt på €111 millioner for å lage en sjøkabelforbindelse mellom den greske byen Lavrion og øya Syros. Det komplette turnkey prosjektet omfatter design, produksjon, installasjon og sikring av en trekjerners undersjøisk strømkabel med 150 kV høyspent vekselstrøm (HVAC) og et fiberoptisk element.

Paris La Défense, 26. november 2018 – Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene i Hellas har som mål å sikre pålitelig, økonomisk og tilstrekkelig tilførsel av elektrisitet til øyene Syros, Paros, Tinos, Mykonos og Naxos i mange år framover. I fase “C” i dette tre-fasede, komplekse prosjektet har ADMIE, en uavhengig kraftoperatør, tildelt Nexans en ny kontrakt verdt ca. €111 millionerfor å levere en sjøkabelforbindelse mellom byen Lavrion på det greske fastlandet og øya Syros.

SLS Cyclades w700

Pålitelig strømtilførsel til Kykladene

Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene skal sikre pålitelig strømtilførsel til disse øyene, samtidig som lokale miljøhensyn ivaretas. Ved å lage forbindelser mellom Kykladene vil ADMIE redusere antall eksisterende kraftverk som går på tung fyringsolje og lett fyringsolje (diesel) og skape den nødvendige infrastrukturen for å utnytte det betydelige fornybare kraftpotensialet i regionen.

Turnkey-kontrakt

Kontrakten som er tildelt Nexans i fase "C" av prosjektet omfatter undersøkelse av havbunnen, design, produksjon, installasjon og beskyttelse av en 150 kV HVAC trekjerners sjøkabel med et internt fiberoptisk element. Ruten er 108 km lang, med en forventet maksimal vanndybde på 300 m.

Produsert i Halden og på Rognan

Sjøkablene for sambandet vil bli produsert av Nexans ved deres Halden-anlegg i Norge, mens den fiberoptiske kabelen vil bli produsert i Nexans’ spesialiserte fabrikk i Rognan, Norge. Sjøkabelforbindelsen vil bli installert på vanndybder på opptil 300 m av det avanserte kabelleggefartøyet Nexans Skagerrak.

Bekrefter Nexans' rolle i utviklingen av Middelhavsregionens strømnett

"Nexans er stolt over at vi kan legge sjøkabelforbindelsen mellom øyene i Kykladene til den imponerende listen vår over kraftkabel prosjekter, som bygger på selskapets over 60 års lange erfaring med kraftkabelforbindelser rundt om i verden," sier Vincent Dessale, Nexans Executive Vice President Subsea & Land Systems Business Group. “Tildelingen av dette viktige prosjektet bekrefter Nexans’ rolle og ekspertise i utviklingen av Middelhavsregionens strømnett, særlig når det gjelder kabelinstallasjon på dypt vann. Andre prosjekter som implementeres av Nexans i Middelhavsregionen, inkluderer Malta-Sicily- prosjektet, Italy-Montenegro-prosjektet, Spain-Mallorca- prosjektet, The Nea Makri – Polipotamos (Evia-Attika)- prosjektet og Mallorca-Ibiza- prosjektet bare for å nevne noen av de nyeste.”

Levering og ferdigstillelse i 2020

Levering og ferdigstillelse av sjøkabelforbindelsen på Kykladene skal etter planen skje i august 2020.

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com
Angéline Afanoukoe Communication
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com