Fiberoptisk sjøkabel fra Nexans Rognan utvider Indonesias informasjons-motorvei

Nexans har produsert og levert til sammen 915 kilometer forsterkerfrie, fiberoptiske sjøkabler til PT Mora Telematika Indonesia (Moratelindo). Kablene vil skape en digital bru mellom Jakarta og Surabaya.

Oslo, 13. november 2018 – Regjeringen i Indonesia har forpliktet seg til å sikre tilgang til telekommunikasjon og bredbånd for landets raskt voksende befolkning på 267 millioner mennesker.

Jayabaya høyhastighets sjøkabelsystem
I tråd med denne visjonen fortsetter Moratelindo å utvikle sitt landsomfattende fiberoptiske nettverk med utbyggingen av det høyhastighets sjøkabelsystemet Jayabaya på øya Java, der Nexans bidrar med til sammen 915 kilometer fiberoptiske kabler.

Fiberoptisk forbindelse mellom Jakarta og Surabaya
Indonesia map JayabayaJayabaya-kabelen  vil gi fiberoptisk forbindelse mellom Jakarta, Indonesias hovedstad og største by, og Surabaya, hovedstaden i provinsen Øst-Java på Java. Forbindelsen vil bestå av tre undersjøiske deler: Jakarta til Cirebon, Cirebon til Semarang, Semarang til Surabaya.

Nexans 24-kjerners forsterkerfrie design
Den fiberoptiske kabelen er basert på Nexans 24-kjerners forsterkerfrie (URC-1) design. Nær kysten i områder med vanndybde under 20 meter har kabelen dobbel armering (DA) som ekstra beskyttelse mot skade fra skipsfart og fiskeri. I dybder mellom 20 og 200 meter vil det legges ut en fiberoptisk kabel med enkel armering (single-armored, SA). 

Utvider Indonesias informasjonsmotorvei
- I dagens stadig mer tilkoblede verden er pålitelige kommunikasjonsmidler og bredbåndtjenester helt avgjørende for den sosioøkonomiske utviklingen i ethvert land, sa Hans-Martin Norstrøm, salgssjef for Nexans Submarine Telecom and Special Cables (STSC). - Nexans er derfor svært glade for å jobbe med den fiberoptiske Jayabaya-forbindelsen som utvider Indonesias informasjonsmotorvei enda lenger og skaper en digital bro mellom lokalsamfunnene i det indonesiske øyriket.

Produsert på Rognan
Jayabaya-kabelen ble produsert på Nexans Norway's fabrikk på Rognan. Installasjon av kabelen pågår og er forventet ferdigstilt i slutten av november 2018.

Rognan lasting Jayabaya

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.Gedeon@nexans.com
Angéline Afanoukoe Communication
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Marième Diop Financial Communication
Telefon +33 1 78 15 05 40
marieme.diop@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com