Umbilicals fra Nexans skaper viktig undersjøisk forbindelse for BP og DEA i Egypts West Nile Delta-prosjekt

Nexans forlenger det vellykkede samarbeidet med BP – selskapet er tildelt en større kontrakt om levering av ca. 100 km umbilicals til den neste fasen i West Nile Delta-prosjektet.

Paris, 13. september  2016 - BP Exploration (Delta) Limited, Storbritannia, har bestilt ca.100 km med statiske umbilicals og tilhørende utstyr fra Nexans til den neste fasen i West Nile Delta-prosjektet. Gjennom denne kontrakten vil Nexans bistå BP og partneren DEA (Deutsche Erdoel AG) i utviklingen av gasskondensatfeltene Giza, Fayoum og Raven og med fremtidige oppdagede og uoppdagede ressurser i BPs og DEAs konsesjoner, som ligger mellom 65 og 85 km utenfor kysten av Alexandria nord i Egypt.

Nexans umbilicals to make essential subsea connection for BP and DEA in Egypt’s West Nile Delta project De elektriske kablene vil bli produsert på Nexans’ fabrikk på Rognan, mens umbilicals vil bli utviklet, produsert og testet på Nexans’ spesialfabrikk i Halden. Leveransen vil finne sted i 2018.

BP og Nexans samarbeider allerede på fase 1 i West Nile Delta-prosjektet. I 2014 ble Nexans tildelt kontrakten om levering av 48 km med statiske umbilicals til Taurus Libra- utbyggingen.

Winifred Patricia Johansen, Business Development Manager for Afrika og kundeansvarlig for BP High Voltage & Underwater Cable Business Group i Nexans, sier: - Denne viktige kontrakten er et uttrykk for den vedvarende innsatsen vi legger ned for å være en konkurransedyktig markedsleder. Vi har bygd opp et effektivt og produktivt samarbeid med BP gjennom mange prosjekter, og det viser hvor stor tillit BP har til Nexans. Prosjektet er det nest største BP-prosjektet Nexans ble tildelt i år, noe som fremhever vårt langvarige forhold samt vår ekspertise og evne til å utvikle konkurransedyktige løsninger i et utfordrende marked.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com