Daniel Østereng

Daniel har vært ansatt i Nexans siden juni 2014, og er 33 år.

Daniel ØsterengDen engasjerte Oslogutten kom til Nexans med ballast fra flere arbeidsgivere, sist Statoil der han jobbet med kontrakter og innkjøp. Teoretisk ballast har han fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, der han har en Master of Science.


Han har arbeidet og bodd i Stavanger og Bergen, men ønsket etter hvert å komme tilbake til Oslo. Her har han familien sin - og får tid til å dyrke sine hobbyer. Foruten trening går mye av tiden med til å pusse opp leiligheter og dyrke sosial omgang med venner.


Han stortrives med å møte mennesker og vil gjerne være med å representere bedriften, fordi Nexans også er et marked for ikke-ingeniører. - Det er viktig å være stolt av den jobben man har, mener Daniel. I jobben som Innkjøper, innrømmer han at det er en hektisk hverdag med kontraktsforhandlinger, innleie av utstyr med alt fra små ting til større leveranser. - Jeg reiser i forhold til kontrakter og har mye kontakt med leverandører og kunder. I tillegg deltar jeg på leveranadør auditer, og det skjer der prosjektet foregår – som for eksempel i Canada, forteller han.


Hvorfor Nexans?
Daniel fant stillingen hos Nexans på LinkedIn samtidig som han søkte hos Statoil, der han begynte. Det første besøket må ha sådd en spire, for etter to år tok han ny kontakt med Nexans og var gjennom nye intervjurunder før han fikk jobben. - Å jobbe her byr på mange utfordringer. Gjør du en god jobb blir du sett og får ansvar, poengterer Daniel. - Du får mange muligheter - hvis du vil.


Daniel legger vekt på at Nexans består av trivelige folk, noe han opplever som viktig all den tid mye av tiden tross alt går med her: - Og da må man trives! Han synes Nexans ikke er et for stort selskap, og underbygger det med at man blir sett. En annen viktig faktor er at han blir involvert i alle prosesser og får mulighet til å delta på et prosjekt fra startfasen til prosjektet er levert til kunden. - Dette er viktig fordi jeg må kjenne produktet, all den tid jeg  kommer borti mange ulike fagområder: - Slikt ansvar får man ikke med alle andre bedrifter, sier han.


Daniels engasjement for ambassadør-rollen bunner i et ønske om å være med på å gjøre selskapet mer synlig. Han uttrykker undring over at selskapet ikke er mer kjent ute, men mener profilering overfor ikke-ingeniører bør styrkes: - Vi har tross alt mange stabsfunskjoner som controllere og innkjøpere som bør være veldig interessante for flere, mener han.

- Men, man må passe på å finne en riktig kombinasjon – at man ikke vil for mye, kommer det med et smil. Og innrømmer samtidig at han jobber mye, og trives med det: - I Nexans er det miljø og muligheter!