Inger Skjærholt

28 år, spesialistingeniør ved Teknisk Analysesenter (TAS) ved Nexans’ avdeling i Halden.

Inger beskriver seg selv som en kreativ person som er veldig opptatt av, og glad i, realfag. Da hun skulle velge yrke lekte hun med tanken om å bli enten skredder, eller sivilingeniør. 
Inger Skjærholt w225-    Jeg fant ut at det er lettere å ha søm som hobby enn matte, og landet derfor på sivilingeniør. Studieprogrammet ble ”Produktutvikling og Produksjon”.  Der kan en bruke sine kreative sider og samtidig holde på med realfag. 


Hvorfor Nexans?
Etter studiene jobbet Inger to år i Trondheim. En dag sendte en veldig god venninne, som jobber i Nexans, et klipp fra intranettet og lenke til en ledig stilling. Kort og noe forenklet oppsummert: Stillingen traff skikkelig.- Som om den var skrevet for meg, forteller Inger, som søkte og fikk tilbudet og etter hvert bestemte seg for å rykke opp fra Trondheim og flytte til Halden. Der har hun nå vært i sju måneder, og ikke angret ett sekund!


Hva går jobben din ut på?
–    Min bror tuller med at jobben min er på ”Å, hjelp, vi trenger noe vanskelig beregnet” – senteret, ler hun. Litt mer alvorlig: – Jeg jobber med mekanisk analyse av tilbehør til sjøkabler. En kabel henger gjerne fast i en båt, på en platform, eller ligger på havbunnen. Jeg gjør analyser og beregninger som sikrer at alt utstyret tåler vekt, strekk og så videre. Når vi har mottatt en kontrakt, settes det sammen en prosjektgruppe, og jeg leies ut til prosjektet for å gjøre analyser for ingeniøren som konstruerer utstyret. Jeg har ansvar for alt som har med styrke på utstyret å gjøre. 

 

Har stillingen du søkte på innfridd? 
– Ja, ja og ja. Alt! Jeg har det moro på jobben og trives med oppgavene. Innimellom er oppgavene veldig vanskelige og jeg kjenner på frustrasjonen, men mestringsfølelsen ved å få ting til er fantastisk. I tillegg har jeg fantastiske kolleger. Vi er rundt 20 stykker i et faglig sterkt miljø, og det er veldig viktig for meg. Jeg er ikke ferdig med å lære, og vil utvikle meg. Det får jeg her!
 
Hvordan er en typisk arbeidsdag?
-    Min arbeidsdag varierer voldsomt. Jeg sitter mye foran PC-en, jobber med et prosjekt. Men det er ofte slik at jeg har lagt noen planer for dagen, og så skjer det stort sett alltid noe som gjør at jeg ender med å jobbe med andre ting istendenfor. Det kan være en hastesak som kommer fra siden, eller jeg får en ekstra vanskelig problemstilling å jobbe med. 
-    Jeg opplever jobben som meningsfull fordi jobben jeg gjør er viktig for selskapet og betyr mye for resultatet. Uten riktige analyser fra meg, kan det bety at oljeproduksjon må stanses, noe som ville gitt enorme tap for kunden. 


Inger kommer fra Rælingen utenfor Lillestrøm, så hvordan er det å være innflytter i Halden? 
–    Der er et tema som opptar meg. Det kan være utfordrende å komme inn i et nytt miljø og skape ett nytt nettverk. Jeg er heldig som har min venninne her, som jeg også bor sammen med, og det går fremover. Men det er jo mange fra ulike steder av landet og verden her, så vi burde hatt noe mer organisert for nettverking innen firmaet. Nå skal jeg først komme ordentlig inn i jobben, så er det noe jeg ønsker å ta mer tak i, lover Inger!