Hans Kvarme

36 år, avdelingsleder, ansatt i Nexans i 11 år.

Lærer noe nytt hver eneste dag!
Hans-Kvarme_03_w250Hans har hendene fulle, både privat og på jobb. Som firebarns far mangler han egentlig ikke fritidsaktiviteter. Likevel rekker han å tråkke rundt med full sykkelvogn, hvis han ikke tar en løpetur. Ikke etterlyser han mer fritid heller: - Jeg trigges av jobben fordi det er så mye interessant å sette seg inn i og jeg lærer noe nytt hver eneste dag!

Fra NTNU
Med bakgrunn fra NTNU i Trondheim, på Energi og Miljø, fattet han interesse for kabler. Etter bedriftspresentasjon av Nexans på NTNU, fabrikkbesøk i Halden og en tilfeldig sommerjobb på Langhus-fabrikken, var valget ikke så vanskelig. En søknad var det som skulle til, og han fikk raskt sin første jobb i Nexans med utviklingsstudien for HVDC ekstrudert, som han jobbet med i ett års tid.

God markedsoversikt
Deretter kom Hans over i leveranseprosjekter for høyspente sjøkabler, f eks  Long Island Replacement Cable, Kollsnes, Dong Energy, og  bl.a prosjekter i Thailand og Malaysia.

Deretter begynte han med teknisk tilbudsstøtte og trives med å sette seg inn i, og få overblikk over alle prosjektene i markedet, både de Nexans får og alle andre. Han får i denne jobben god oversikt over markedet for høyspente sjøkabler, verden rundt. Nå har han avansert til avdelingsleder og arbeider også med tilbud for Hybride undervannskabler og Direkte elektrisk røroppvarmingssystem (DEH).

Tett dialog med kollegaer og kunder
Hans-Kvarme_01_w250Hverdagen med tilbudsarbeid består i å ta hånd om alle typer utfordringer og krav fra kundene gjennom tett samarbeid med markedsavdelingen. Foruten å lese dokumentasjon, beregnes kabel og type utstyr kunden trenger. Det betyr å delta i kundemøter og å ha mye kontakt internt med kollegaer som jobber med juridisk, planleggere, innkjøp, økonomi og installasjon. - Det fine er at du kan ha tett dialog med både kollegaer og kunder.

"Hands on"
Arbeidets art gjør at han ikke sitter ved skrivebordet hele tiden, men det er mye ”hands on” – og det var det som fristet. - Det fysiske ved en kabel er kjempespennende, synes Hans, og utdyper: - Havdyp, lengder, spenning og overføringsevne kan være svært imponerende!

Ta initiativ!
Noe av det mest interessante er at det hele tiden skjer noe nytt: Nye forespørsler og kravspesifikasjoner betyr at det nesten alltid må finnes en ny vri eller ny måte å optimalisere kundens løsninger.  – Jeg liker det litt uvisse som må undersøkes nærmere og dette er ikke noe A4-jobb, sier han lurt.
- Det fine med jobben min i Nexans er at jeg trives her og behersker jobben. Jeg lærer fortsatt hver dag og blir fortsatt utfordret!