The freezer from STK has done the job for more than 50 years!

Visste du at STK var sterkt inne i markedet av brune og hvite forbrukervarer?

Fra slutten av 30-tallet begynte STK å produsere kjøleutstyr ved fabrikken på Økern. I 1969 overtok vi Emaljeverkets produksjonsavdeling i Skien. Her etablerte vi etter hvert en av Europas største frysefabrikker med årlig produksjon på over 100.000 enheter av frysebokser, fryseskap og kjøleskap.  Kvaliteten var av ypperste klasse.

 

Store deler av hvitevareproduksjonen ble eksportert, og på det meste var det 400 ansatte i Skien. Svikt i eksportmarkedet gjorde at fabrikken ble avviklet i -78, men hvitevarer forble en fortsatt  viktig handelsaktivitet. Kjøleskap, frysebokser og vaskemaskiner ble importert, mens Grepa/Mjelva produserte komfyrer for STK. På det meste hadde STK en markedsandel på 11 prosent.

 

I 1989 ble hvitevareaktiviteten solgt til Electrolux i tråd med konsenstrategien om å satse på de tre hovedområdene tele, kabel og el-grossister. (hentet fra B.Bjørhovdes bok til 75-årsjubileumet)

STK-fryser
Denne artikkelen stod på trykk i Avisa Nordland i fjor.
Klikk på bildet for å lese artikkelen.


Historisk - Kjølefabrikken
Kjølefabrikken på Økern ble flyttet til Skien i 1969. Fabrikken ble en av Europas største på hjemmefrysere og kjøleskap.

Related Information