Nexans leverer sjøkabel som skal øke båndbredden i Malaysia

Nexans skal produsere og levere 250 kilometer med fiberoptisk sjøkabel til Huawei Marine. Selskapet skal være totalleverandør til byggingen og leggingen av SEAX-1-kabelsystemet som skal koble sammen Malaysia og Indonesia og gi befolkningen i regionen robust Internett-tilkobling med høy hastighet.

 

Nexans’ Subsea Cable to Bring a Boost in Bandwidth to the Malaysian Peninsula Pressemelding, 26 september 2017 – I en verden der vi alltid er pålogget, er det lett å glemme hvor viktige sjøkabler er for verdensøkonomien. Anslag viser at 99 prosent av all interkontinental handel og store deler av den internasjonale nettrafikken går via sjøkabler. Likevel legger den stadig økende etterspørselen etter Internett-tjenester stort press på den eksisterende infrastrukturen. Innenfor rammene av SEAX-1, et av de viktigste prosjektene for å takle den globale utfordringen med utilstrekkelig båndbredde, leverer Nexans 250 kilometer fiberoptisk kabel for høy hastighet til Huawei Marine. 

Kabelsystemet, som skal koble sammen Malaysia og Indonesia, skal legges av Huawei Marine Networks Co. Limited. De har valgt Nexans’ URC-1-kabel (Unrepeated Cable) med 24 fiberpar kombinert med jordkabel. Systemet vil gi de stadig flere Internett-brukerne i regionen pålitelig Internett-tilkobling. Nexans har startet produksjonen av SEAX-1-kabelen ved sin fabrikk i Rognan.

"Siden det forrige ROC-prosjektet med Nexans var så vellykket, var selskapet et naturlig valg til SEAX-1-prosjektet. Dette vil hjelpe kunden vår, Super Sea Cable, med å sikre robust Internett-tilkobling i regionen", sier Zhang Chi, stedfortredende prosjektdirektør i SEAX-1.

"SEAX-1-prosjektet bekrefter vårt langvarige samarbeidsforhold med Huawei Marine, som verdsetter ytelsen og påliteligheten til våre fiberoptiske URC-1-kabler", sier Krister Granlie, Executive Vice President Submarine Telecom and Special Cables System (STSC) i Nexans. "Vi ser frem til å øke båndbredden i en region som vil være svært viktig for fortsatt økonomisk utvikling i Stillehavsasia." 

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Financial Communication
Telefon +33 1 78 15 05 41
michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden. Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre). Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft. Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler. Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på 5,8 milliarder euro i 2016. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com