Nexans’ høyspentkabler skal koble ScottishPower Renewables’ 714 MW vindpark til land

Offshore-vindparken East Anglia ONE vil forsyne en halv million husstander i Storbritannia med strøm og skape sysselsetting i regionen.

Oslo, 18. januar 2017. ScottishPower Renewables har valgt Nexans’ sjøkabler til overføring av kraft fra den nye 714 MW offshore-vindparken East Anglia ONE til land. Nexans skal levere og installere to 85 km sjøkabler med tre ledere og integrert fiberoptikk samt tilbehør til vindparken i Nordsjøen. Kontrakten er verdt over 180 millioner euro. Nexans’ HV cables to connect ScottishPower Renewables’ 714 MW wind farm to shore

Den nye vindparken, som etter planen skal stå ferdig i 2020, vil bestå av 102 vindturbiner med kapasitet til å forsyne rundt 500 000 husstander med strøm. Hele prosjektet har en verdi på nesten 3 milliarder euro. East Anglia ONE vil styrke East Anglia-regionen og skape flere tusen jobber for faglærte.

Nexans skal typeteste, produsere og deretter installere høyspentkabler og tilbehør på det 300 km2 store området. Turnkey-kontrakten omfatter en undersøkelse før installering og kabelbeskyttelse i form av nedgraving. Kabelleveransene vil begynne sommeren 2018.

Nexans bruker DeepOcean som underleverandør på transport og installering. Dette omfatter all installeringsaktivitet til sjøs, blant annet kryssing og kabelbeskyttelse.

Jonathan Cole, Managing Director of Offshore Wind hos ScottishPower Renewables, sier: "Både Nexans og DeepOcean har omfattende erfaring fra levering og installering av kabler til vindkraftprosjekter offshore i Storbritannia. DeepOcean har i det siste blitt tildelt en rekke store kontrakter. En positiv effekt av denne kontrakten er at man i Darlington vil fortsette å skape jobber som krever høy kompetanse. Forhåpentligvis vil dette også føre til ytterligere rekrutterings- og opplæringsmuligheter i regionen. 
Dette er et viktig år for East Anglia ONE-prosjektet. Vi er nå i gang med forberedelsene til det innledende arbeidet på land, og vi er kommet langt i planleggingen av arbeidet offshore, som skal settes i gang i 2018. Vi skal levere bransjeledende nivåer av britisk innhold. I tillegg er dette den mest kostnadseffektive vindparken som noen gang er bygd. Vi håper at britiske aktører vil bli tildelt flere store kontrakter i nær fremtid, og at det vil føre til enda flere jobber og mer investering i Great Yarmouth, Lowestoft, Hull, Belfast og Darlington."

Vincent Dessale, Executive Vice President Subsea Energy System Business Line i Nexans, sier: "Vi ser frem til å bidra til et svært spennende prosjekt som vil fremme utviklingen i East Anglia. Vår erfaring fra andre offshore-vindparkprosjekter i Storbritannia i senere tid, for eksempel Hywind og Beatrice, gjør oss til en ideell samarbeidspartner for ScottishPower Renewables på East Anglia ONE-prosjektet." 

Morten Langnes, Sales Manager Submarine High Voltage Power Cables hos Nexans, legger til: "East Anglia ONE-prosjektet vil skape tusenvis av arbeidsplasser i regionen og hos leverandører i Storbritannia. Vi ønsker å bidra til både bærekraftig energi og den lokale økonomien."

ScottishPower Renewables har også så vidt begynt å planlegge to større vindparker i samme region: East Anglia TWO og East Anglia THREE.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad, Kommunikasjonsdirektør Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans er en global leder innenfor avanserte kabler og kablingsløsninger og tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av bransjeledende produkter og innovative tjenester. I over 120 år har innovasjon vært et viktig kjennemerke for Nexans. Det har gjort selskapet i stand til å utvikle tryggere, smartere og mer effektive løsninger for fremtiden i tett samarbeid med kundene. I dag er Nexans-konsernets mål å hjelpe kundene med overgangen til nye energiformer og å håndtere den eksponentielle dataveksten med utgangspunkt i fire forretningsområder: Building & Territories (kraft, SMARTnett og e-mobilitet), High Voltage & Projects (offshore-vindparker, sjøkabler og høyspente landkabler), Telecom & Data (dataoverføring, telekommunikasjonsnettverk, hyperskalerte datasentre og LAN-nett) og Industry & Solutions (fornybare ressurser, transport, olje og gass, automasjon m.m.). Samfunnsansvar er et overordnet prinsipp for Nexans’ forretningsdrift og interne praksis. I 2013 opprettet Nexans som første kabelleverandør en stiftelse som skal støtte bærekraftige tiltak for å gi underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til energi. Nexans’ engasjement for å utvikle etiske, bærekraftige kabelløsninger av høy kvalitet er drivkraften bak den innsatsen konsernet gjør innenfor flere ledende bransjeorganisasjoner, deriblant Europacable, National Electrical Manufacturers Association (NEMA), International Cablemakers Federation (ICF) og CIGRE. Nexans har over 26 000 ansatte, produksjon i 34 land og kommersielle aktiviteter over hele verden. I 2017 hadde konsernet en omsetning på 6,4 milliarder euro. Nexans er børsnotert på Euronext Paris, kategori A. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com