Nexans knytter sammen kontinentene med høyhastighets bredbånd til Vest-Afrika

Nexans' første interkontinentale prosjekt skal legge andregenerasjons fiberoptisk sjøkabel over Sør-Atlanteren, fra Brasil til Kamerun.

Nexans to connect continents to bring high speed broadband to West Africa Oslo, 19.desember 2016 – Huawei Marine Networks har tildelt Nexans en kontrakt som innebærer å levere 6000 km andre generasjons undersjøisk Repeatered Optical Cables (ROC) til fase II av National Broadband Network-prosjektet ("NBNII") som skal knytte sammen Kamerun og Brasil. Prosjektet, som blir Nexans' første interkontinentale prosjekt, vil bidra til å avhjelpe økende kommunikasjonsbehov på det afrikanske og søramerikanske kontinentet. 

Kabelsystemet vil bli produsert og testet ved Nexans' Rognan-fabrikk i Norge, og leveransen planlegges fullført innen utgangen av 2017.

I 2015 gjennomførte Nexans, i samarbeid med Huawei Marine Networks, leveransen av Nigeria Cameroon Submarine Cable System ("NCSCS") som utgjorde fase I av Kameruns National Broadband Network-utvikling, som foregår i regi av Camtel, det nasjonale telekomselskapet i Kamerun. 

Nexans to connect continents to bring high speed broadband to West Africa
Krister Granlie, Executive Vice President ved Hybrid Underwater Cables hos Nexans, kommenterer: "Denne kontrakten befester den nye æraen innen undersjøiske fiberløsninger (SFS) hos Nexans og styrker vårt lange samarbeid med Huawei Marine Networks."

"Vi har hatt et nært og omfattende partnerskap med Nexans siden oppstarten i 2008, og etter suksessen med fase I av dette oppdraget for National Broadband Network, var Nexans det naturlige valget for fase II, som er vårt første transatlantiske prosjekt, sier Mike Constable, Chief Executive hos Huawei Marine Networks.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Trude Larstad, Kommunikasjonsdirektør Telefon 936 67 742
trude.larstad@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden. Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre). Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft. Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler. Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på 5,8 milliarder euro i 2016. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com