Nexans skal levere kabler til verdens første 66 kV offshore-vindpark

Kontrakt for inter-arraykabler og eksportkabler for Blyth offshore-vindpark er sikret etter at Nexans' 66 kV kabelteknologi kvalifiserte seg i Carbon Trust-programmet.

Paris, 15. september 2016 – VBMS har valgt Nexans' kabelteknologi for verdens første 66 kV offshore-vindpark. Som en del av kontrakten med EDF Energy renewables vil VBMS bruke Nexans' 66 kV inter-arraykabelsystem i den undersjøiske forbindelsen mellom offshore-turbinene og kraftnettet på land tilhørende Blyth Offshore Demonstrator Wind Farm Project. Offshore-vindturbiner blir stadig større, og den nye 66 kV-teknologien fra Nexans gir bedre kostnadseffektivitet gjennom livssyklusen sammenlignet med 33 kV-systemer.


Nexans to supply cables for the world's first 66 kV offshore wind farmBlyth Offshore Demonstrator Wind Farm Project ligger 5,7 km utenfor Blyth i Northumberland (Storbritannia) og består av tre områder med fem vindturbingeneratorer hver. Energien føres i land ved hjelp av et 66kV inter-arraykabelnettverk og separate eksportkabler. Den undersjøiske 66 kV-kabelen blir produsert og testet i Nexans' spesialistfabrikk i Hannover, Tyskland, før den leveres i én lengde i 2017. De tilhørende koblingene blir produsert av Nexans Power Accessories i Erembodegem, Belgia, og er utviklet fra den anerkjente 33 kV-teknologien.


Matthias Kirchner, Director of Medium Voltage Submarine activity hos Nexans, sier: «Nexans har nylig fullført kvalifiseringen av 66 kV XLPE-isolerte undersjøiske kabelsystemer (kabel og tilbehør) som en del av Carbon Trusts Offshore Wind Accelerator (OWA)-program, som støttes av Departementet for energi og klimaendring i Storbritannia og den skotske regjeringen. Vår aluminiumbelagte polyetylenskjerming har en design og en effektivitet som er anerkjent av bransjeeksperter. Vi er svært glade for å ha blitt valgt av BMS og deres klient EDF Energy Renewables til å være de første til å demonstrere 66 kV-kapasiteten i offshore-vindparker.»


Philippe Gastineau, Vice President Sales & Marketing High Voltage & Underwater Cable Business Group hos Nexans, legger til: «Dette prosjektet er et godt eksempel på Nexans' nyskapende alternative offshore-vinddesign. Det skaper nye muligheter for å generere fornybar energi sammenlignet med den tradisjonelle 33 kV-designen.» Denne kontrakten, sammen med kontrakten som nettopp ble signert for Hywind Pilot Park med Statoil, gir Nexans en klart ledende posisjon innenfor offshore vindinnovasjon.

Relaterte dokumenter

Din kontakt

Angéline Afanoukoe Press relations
Telefon +33 1 78 15 04 67
Angeline.afanoukoe@nexans.com
Michel Gédéon Investor Relations
Telefon +33 1 78 15 05 41
Michel.gedeon@nexans.com

Om Nexans

Nexans tilfører verden energi gjennom et omfattende utvalg av kabler og kablingsløsninger som gir økt ytelse for kunder over hele verden. Nexans' ansatte bruker en tilnærming som er basert på partnersamarbeid, og som støtter kunder innenfor fire sentrale forretningsområder: kraftoverføring og -distribusjon (sjø og land), kraftressurser (olje og gass, gruvedrift og fornybar energi), transport (veg-, jernbane-, luft- og sjøtransport) og bygg (næringsbygg, boliger og datasentre). Nexans' strategi er basert på løpende innovasjon innenfor produkter, løsninger og tjenester, personalutvikling, kundeopplæring og lansering av trygge industriprosesser med minst mulig miljøpåvirkning. I 2013 opprettet Nexans – som første kabelaktør – en stiftelse for å iverksette bærekraftige tiltak som gir underprivilegerte lokalsamfunn over hele verden tilgang til kraft. Nexans er et aktivt medlem av Europacable, en europeisk Association of Wire & Cable produsenter, og har signert på Europacable Industry Charter. Charteret uttrykker medlemmenes engasjement for prinsipper og mål for utvikling av etiske, bærekraftige og høykvalitets kabler. Vi driver kommersiell virksomhet over hele verden, har produksjon i 40 land, sysselsetter nærmere 26 000 medarbeidere og hadde en omsetning på 5,8 milliarder euro i 2016. Selskapet er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger på:

www.nexans.com