Nexans' løsninger

Komplette installasjoner

SFS total solution w230Nexans’ løsninger forbinder lokale, regionale og landsdekkende nett. For fiberoptiske sjøkabler leverer vi komplette installasjoner, fra prekvalifisering og design til spesialtilpasset produksjon, logistikk, installasjon og testing.


Verdensrekord i antall fibre

Våre fiberoptiske sjøkabler har fra to fibre og oppover i én kabel, typiske antall er 24 og 48 fibre som dekker de fleste behov. Nexans innehar verdensrekorden i antall fibre med 768 fibre i en kabel.
To fibre kan for eksempel dekke samtaler mellom 300 millioner mennesker samtidig. Forventninger om levende bilder overalt, for eksempel mobiltelefoner, krever fibernett frem til alle knutepunkter i nettet. Fiber er per i dag det eneste mediet som kan klare å overføre en slik enorm informasjonsmengde.


Fremtidens bredbånd

Vi er fortsatt i en tidlig fase av den digitale tidsalder og kapasitetsøkningen på lokale/regionale plan ifht båndbredde forventes å bli enda større. Nexans leverer fiberoptiske kabler til internasjonale og regionale nett med et høyt antall fibre som gjør våre kunder i stand til å møte dette økte behovet.


Nexans' ekspertise - et solid fundament for utvikling

  • Vi har solid erfaring fra utfordrende, maritime forhold gjennom 100 år. Norge har en kystlinje på mer enn 100 000 km - det tilsvarer 20 meter kystlinje per nordmann. Briter, japanere og indonesiere har 0,25 meter hver mens singaporere og amerikanere har kun 0,05 m hver.
  • Helt fra starten av det norske oljeeventyret, har vi bidratt til utvikling av kommunikasjons- og kontrolløsninger for olje- og gassrelatert offshore-virksomhet. 
  • Våre leveranser inkluderer alt fra korte lengder (elv- og fjordkrysninger) til interkontinentale forbindelser.
  • Vi kan også levere kabeltilleggsutstyr som beskyttelse, forgrening, fastspenning og terminering.


Med og uten forsterker

Vi har kabeldesign som kan knytte samme korte og lange avstander.