Pressemeldinger 2011

Nexans skal levere høyspent sjøkabel mellom Mallorca og Ibiza til REE (Red Eléctrica de España). Kontraktsverdien er i overkant av 90 millioner euro.

I den nye fasen i prosjektet for å knytte Balearene til kraftnettet i Spania skal Nexans designe, produsere og installere verdens lengste og dypeste PEX-sjøkabel med tre ledere.

Mer...

Nexans tildeles tre viktige kontrakter om å levere kabler med høy ytelse for å øke sikkerheten for jernbanetrafikk og -passasjerer i Italia

Det statseide selskapet som har ansvaret for Italias jernbanenett, RFI, skal installere over 2 700 kilometer med Nexans' spesialiserte signal- og telekommunikasjonskabler for jernbane. Kablene skal brukes til oppgraderings- og rehabiliteringsprosjekter i hele Italia.

Mer...

Nexans inngår kontrakt med Chevron om umbilicals for kraftoverføring til feltene Jack og St. Malo i Mexicogolfen

Prosjektet omfatter design, produksjon og levering av 42 km med umbilicals for kraftoverføring, som skal lastes fra den nye svingskiven for langtidslagring i Mobile, Alabama.

Mer...

Nexans tildeles kontrakt til en verdi av 75 millioner euro for å levere kraftkabler, umbilicals og tilbehør til Statoils olje- og gassfelt Åsgard i Norskehavet

Kablene som skal leveres, inngår i et større gasskomprimeringsprosjekt på Åsgard-feltet.

Mer...

Finansiell informasjon for tredje kvartal 2011

27.10.11

Organisk vekst på 3.9% tredje kvartal.

Mer...

Nexans skal levere 130 kilometer URC-1-kabel* med 96 fibre til Emerald Bridge Fibres Ltd., som skal legge kabel mellom Anglesey og Dublin.

Økt kapasitet til kunder i Irland og Storbritannia.

Mer...

Nexans tildeles to kontrakter for RATP til en total verdi av 15 millioner euro

Konsernet skal levere over 6 700 kilometer med spesialkabler for jernbaneinfrastruktur til installering langs sporene og i tunneler i Paris.

Mer...

Nexans tildeles kontrakt om levering av lead-in-kabelsystemer til PGS' seismiske fartøyer

22.09.11

Nexans har inngått en turn-key-kontrakt til en verdi av 3 millioner euro med Petroleum Geo-Services (PGS). Ifølge kontrakten skal Nexans levere lead-in-kabelsystemer til avanserte seismiske GeoStreamere som PGS er i ferd med å installere om bord på sine survey-fartøy.

Mer...

Nexans tildeles stor kontrakt på kraftkabler til Petrofacs gassfelt i Turkmenistan

Nexans skal bidra til sikkerheten og påliteligheten til Petrofacs nye foredlingsanlegg ved gassfeltet Sør-Yoloten. Det skal vi gjøre ved å levere over 1.800 km med spesialiserte, armerte og hydrokarbonbestandige kraftkabler for lav spenning (LV).

Mer...

Nexans tildeles kontrakt om levering og installering av infield-kraftkabler ved offshore-vindparken Riffgat

Nexans har inngått en kontrakt med Offshore-Windpark RIFFGAT GmbH & Co. KG, som eies av Enova og EWE ENERGIE for å levere og installere sjøkabler for kraftoverføring mellom turbinene samt tilleggsutstyr ved offshore-vindparken Riffgat. Vindparken er for tiden under bygging 15 km nordvest for den tyske øya Borkum.

Mer...

Halvårsrapport for 2011

09.08.11

Klikk for å se PDF-versjonen.

Mer...

Nexans' halvårsresultat 2011

27.07.11

Forbedret driftsmargin første halvår.

Mer...

Nexans skal bygge en EHV-kabelfabrikk i USA

Den nye fabrikken vil styrke Nexans’ nåværende posisjon i det raskt voksende høyspentmarkedet samt deres tilstedeværelse i Nord-Amerika.

Mer...

Nexans inngår avtale med Shandong Yanggu Cable Group i Kina om å kjøpe majoritetsandel i selskapets kraftkabelvirksomhet

21.06.11

Nexans inngår avtale med Shandong Yanggu Cable Group (“Shandong Yanggu”) om å kjøpe majoritetsandel i selskapets kraftkabelvirksomhet i Kina.

Mer...

Nexans’ Shareholders’ Meeting: adoption of all resolutions proposed to vote

31.05.11

The Nexans Mixed Shareholders' Meeting chaired by Frédéric Vincent, Chairman and CEO, was held on May 31, 2011 at the quai Branly museum in Paris.

Mer...

Mixed Shareholders’ Meeting of May 31st, 2011 - Outlook for first half 2011 and confirmation of annual targets

31.05.11

The Group will present the outlook for first half 2011 at the Mixed Shareholders’ Meeting that will be held today at 3:00 p.m. at the musée du quai Branly in Paris (France). The meeting will be chaired by Frédéric Vincent, Chairman and CEO.

Mer...

Nexans inngår kontrakt til en verdi av 4,8 millioner euro om å levere infield-umbilical til North Field-prosjektet ved Ormen Lange

Nexans' infield-umbilical skal brukes til å koble en ny undersjøisk produksjonsramme ved naturgassfeltet Ormen Lange til det eksisterende produksjonsområdet.

Mer...

Nexans inngår kontrakt til en verdi av 20 millioner euro om DEH-system til Fossekall Dompap, Statoils nye olje- og gassfelt på den norske kontinentalsokkelen

Nexans har inngått en kontrakt til en verdi av 20 millioner med Statoil. Nexans skal designe og produsere DEH-systemet for de undersjøiske rørledningene til det nye olje- og gassfeltet Fossekall Dompap på den norske kontinentalsokkelen.

Mer...

Resultater for første kvartal 2011

27.04.11

Nexans kunngjorde 27. april salgstall på 1 754 milliarder euro i første kvartal av 2011 (1 129  millioner euro med faste priser for ikke-jernholdig metall*).

Mer...

Nexans’ 2010 Registration document - Mixed Shareholders’ Meeting of May 31st, 2011

20.04.11

Paris, April 20, 2011 – Nexans’ 2010 Registration document has been registered with the AMF (Autorité des Marchés Financiers) on April 19, 2011.  Nexans Mixed Shareholders’ Meeting will be held on Tuesday, May 31st, 2011 at 3.00 pm in the Claude Levi-Strauss theatre of the quai Branly museum.

Mer...

Nexans tildeles kontrakt til en verdi av flere millioner euro om å levere kabler til det petrokjemiske anlegget COMPERJ i Brasil

Nexans har inngått en kontrakt til en verdi av flere millioner euro med Toshiba Sistemas de Trasmissão e Distribuição do Brazil Ltda.

Mer...

Nexans tildeles kontrakt verdt rundt 18 millioner euro for et undersjøisk umbilical-system for Gygrid-feltet i Norskehavet

Nexans er tildelt en kontrakt på rundt 18 millioner euro av Statoil. Kontrakten omfatter design, utvikling og produksjon av statiske og dynamiske undersjøiske umbilical-kabler som vil spille en viktig rolle når det nye Gygrid-feltet kobles til den eksisterende Njord A-installasjonen utenfor den norske kontinentalsokkelen.

Mer...

Nexans lanserer den nye produktserien KINOPTIC og tilbyr dermed en komplett FTTH-løsning

Den omfattende KINOPTIC-serien består av kabler, komponenter, fordelingsbokser og brukeruttak. Serien er fleksibel og brukervennlig og kjennetegnes av høy hastighet og enkel montering.

Mer...

Nexans inngår kontrakt med DONG Energy om å levere kabler til Danmarks største offshore-vindpark

Ordren til en verdi av 30 millioner euro omfatter kabler, tilbehør og installering.

Mer...

Årsresultat 2010

14.02.11

Paris 14. februar 2011 – Nexans' styre med Frédéric Vincent i spissen, godkjente den 11. februar 2011 resultatene for for 2010.

Mer...

Nexans inngår kontrakt med Subsea 7 om undersjøiske umbilicals til gassfeltet Laggan-Tormore i Nordsjøen

Nexans har inngått en kontrakt med Subsea 7 om å designe, utvikle og produsere til sammen 143 km med statiske, undersjøiske, elektrohydrauliske kontroll-umbilicals til gassfeltet Laggan-Tormore, som ligger 125 km vest for Shetland.

Mer...

Nexans tilbyr tjenester for nedgraving av sjøkabler til krafteksport fra offshore-vindparken Baltic 1

EnBW har valgt å bruke Nexans' nedgravingssystem, Capjet, til å beskytte høyspentkablene til Tysklands første kommersielle offshore-vindpark.

Mer...

Nexans fullfører kraftkabelkontrakt til en verdi av flere millioner euro i forbindelse med utbygging av havnen i Ras Laffan i Qatar

458 km med kabler for lav og middels spenning, inkludert brannsikre (FR) kraftkabler uten blyskjerming, er levert til CCC i forbindelse med EPIC-kontrakten om infrastrukturen ved kai- og havneanlegget i Ras Laffan.

Mer...

Nexans tildelt viktig kontrakt på fiberoptisk sjøkabel under Middelhavet

Huawei Marine skal bruke rundt 440 km med fiberoptisk kabel fra Nexans til den nye forbindelsen Silphium.

Mer...

Nexans tildeles kontrakt på HVDC-sjøkabel til Skagerrak 4-prosjektet, til en verdi av 87 millioner euro

Nexans har inngått en kontrakt til en verdi av 87 millioner euro med Energinet og Statnett, de statseide operatørene av overføringssystemer (TSO) i Danmark og Norge.

Mer...