Alsecure® Plus & Alsecure® Premium: funksjonssikre kabler

Funksjonssikre kabler gjør at sikkerhetssystemer (videoovervåking, røykventilasjon, lydalarmer...) kan fortsette å fungere en viss tid etter at brannen har startet.
 
Alsecure® Plus er Nexans' komplette sortiment av funksjonssikre kabler basert på ulike teknologier (silikongummi eller Mica-tape) i henhold til nasjonale standarder.
 
Nexans har nylig utvidet sitt sortiment med et nytt produkt med eksepsjonell mekanisk ytelse, slik at installasjonen blir lettere, nemlig Alsecure® Premium-serien som er basert på den patenterte isolasjonsteknologien INFIT.
 
Alsecure® Premium har de samme funksjonssikre og selvslukkende egenskapene som forgjengerne, men er også lettere å avmantle og kunden sparer dermed tid og penger ved installasjon.
 

Fordeler med ALSECURE PLUS®-kabler 

     
 • Sikrer viktige installasjoners funksjon i omgivelser med høy risiko
 • Takler ekstreme brannforhold over en lengre periode
 • Et komplett sortiment for å oppfylle og overgå de strengeste nasjonale kravene
  ALSECURE PLUS® cables

Fordeler med ALSECURE®  Premium-kabler

     
 • Høy fleksibilitet: Dobbelt så fleksible som Mica-kabler, lett å bøye og forme, også med bare hendene; 15 % mindre bøyeradius betyr at kablene kan gå rundt hjørner, og brukes der det er begrenset plass.
 • Enkel avisolering: Dobbelt så raskt å avmantle som Mica-kabler, uten behov for spesialverktøy, og kan håndteres akkurat som enhver annen konvensjonell lavspentkabel for bygg.
 • Eksepsjonell styrke: Tre ganger hardere enn silikonisolerte kabler, slik at isolasjonen ikke er like utsatt for skade under installasjon.
 • Brannsikringsegenskaper: Sikrer viktige installasjoner under ekstreme brannforhold over en lengre periode.
  ALSECURE® Premium cables

Alsecure® Premium

Innovativ INFIT™-teknologi:

INFIT™ er en innovativ Nexans-teknologi som bruker det nyeste innen materialteknologi for å bedre egenskapene til kabelisolasjonen ved brann. Teknologien er basert på utvalgte polymertyper og patenterte, spesifikke materialblandinger. Den kombinerer den faste og lett håndterbare overflaten som kjennetegner tradisjonelle plast-/Mica-kabler, og den enkle avmantlingen og installasjonen som fleksible silikongummikabler gir. Ved brann forvandler INFIT™-isolasjonen seg fra et fleksibelt plastbelegg til et hardt, keramisk lag som sikrer funksjonen. Det vil si ingen brudd eller kortslutninger.


Cables Solutions


Funksjonssikker og røyksvak kabel ≤1kV
Installasjonskabel

Røyksvak og funksjonssikker installasjonskabel.

God sikt, lite røyk og lavt nivå av farlige avgasser er viktig i en bygning i en brannsituasjon, slik at effektiv rømning kan foregå. Noen elektriske funksjoner er også viktig å fortsatt drifte under brann. Våre halogenfrie, funksjonssikre og røyksvake kabler er nettopp konstruert med dette som hovedmålsetning. Produktene har følgende egenskaper:

 • Selvslukkende, bidrar til å redusere brannspredning
 • Avgir lite røyk under brann
 • Avgir lite farlige avgasser
 • Funksjonssikker, opprettholder sin elektriske funksjon under brann