Kraftkabelinstallasjon

Det er viktig at installasjon av kraft-, sjø- og kontrollkabler (umbilicals) er riktig da vedlikehold og reparasjon er uhyre kostbart. Nexans Norways 90-årige erfaring med mer enn 1500 sjøkabelinstallasjoner kombinert med riktig utstyr, gir et optimalt utgangspunkt for en sikker installasjon.

Marin installasjon
C/S Nexans Skagerrak var det første fartøyet som ble bygget spesielt for transport og installasjon av store sjøkabler. Skagerrak benyttes i dag også til kontrollkabler (umbilical). Trenden med å installere lengre og tyngre sjø- og kontrollkabler på dypere vann, har gjort det nødvendig å utvikle større og mer spesialiserte transport- og installasjonsfartøyer bygget spesielt til et prosjekt. Nexans Norways egenutviklede CapJet-system benytter vannjet-teknikk for å grave ned kabler og rørledninger på havbunnen. Nexans Norway tilbyr to varianter av systemet: Capjet Trencher og Capjet Rock Cutter system.
 

Landinstallasjon
Foruten turn-key landkabelinstallasjoner, tilbyr selskapet assistanse ved ilandtrekking av sjøkabel og kobling av sjøkabel til landkabel. Nexans Norways første registrerte oljekabelanlegg er fra 1939.